Pieter Leyssen

Pieter Leyssen

Max en Mini

Gedragstherapeut HOND en KAT
GT0074

Ik heb de opleiding Clinical Animal Behaviourist aan de Odisee Hogeschool gevolgd om mij helemaal onder te dompelen in de wereld van de gedragswetenschappen van huisdieren. Zo heb ik een fundamenteel inzicht verkregen in waarom huisdieren doen wat ze doen, en waarom het soms ook fout loopt. Met die kennis op zak, en met mijn jaren ervaring als baasje van 3 katten en 2 honden, én als pleegbaasje van 62 asielhonden, heb ik Max en Mini opgericht.

Bij Max en Mini werken we volgens het principe: "Samen bouwen aan gewenst gedrag ! "

Samen...

Gedrag verandert pas als mens en dier leren om op een nieuwe manier samen te werken en samen te leven. De weg daarnaartoe leggen we samen af. Daarbij houden we altijd rekening met de noden en mogelijkheden van huisdier en baasjes.

...bouwen aan...

Gedrag veranderen gaat meestal niet op 1-2-3. Wij bouwen, samen en in vertrouwen met huisdier en baasjes op een constructieve manier en uitgaand van wat kan maar ook van wat nodig is, steentje voor steentje aan gewenst gedrag.

... gewenst...

Wat voor een huisdier meestal normaal gedrag is, is voor mensen echter vaak vervelend of ongewenst. Wij helpen baasjes begrijpen waarom hun huisdier doet wat het doet en leggen in detail de beste aanpak uit om het gedrag te veranderen.

... gedrag !

Achter elk gedrag schuilt een een gevoel (of emotie) en een reden (of motivatie). Pas als we die kunnen veranderen of een andere uitlaatklep geven, kan het gedrag zelf veranderen. Wij zorgen voor de nodige kennis, expertise en ervaring om dit vraagstuk op te lossen.

Brigade Pironlaan 42,Landen,3400