Vraag? Idee? Opmerking?
Contacteer ons via het formulier hieronder (hallo@diergedragsprofessional.be)
Contacteer onze diergedragsprofessionals
Anja Op de Beeck
Gedragscoach HOND
GC 0063
Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te leven.
Wij geloven in samenwerken, het bundelen van krachten. Intern, door bij elkaar te rade te gaan zodat we onze blinde vlekken kunnen omzeilen. Extern, door beroep te doen op professionals met een expertise in hun vakgebied.
De lat ligt hoog, ieder van ons is hooggeschoold en beheerst hedendaagse, wetenschappelijk onderbouwde kennis over hondengedrag.
Kennis krijgt echter pas kracht wanneer ze een verschil kan teweegbrengen in het dagelijks leven, bij iedere unieke hond en ieder uniek gezin. Om deze vertaalslag te maken, bestaat ons team dan ook enkel uit experts die gepassioneerd zijn door hond én mens.
Kortom: een persoonlijke, warme aanpak met passie en kennis.
Anneleen Lijnen
Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0086
Elke hond verdient een leven vol 'paws'-itieve ervaringen en elke eigenaar verdient de steun om dit te bereiken. We geloven niet alleen in het trainen van honden, maar ook in het opbouwen van sterke banden tussen mens en viervoeter.
Anneleen staat klaar om met haar kennis en ervaring te helpen, of het nu gaat om puppy's en pubers die de wereld ontdekken of volwassen honden met gedragsuitdagingen. Bij ons draait het om het creëren van 'wagtastische' momenten die een leven lang meegaan.
Als je een hand nodig hebt in de wereld van hondenopvoeding en gedragstherapie, dan is Pootjes & Passie de plek waar je moet zijn. Laten we samen op avontuur gaan!
Annelies De Paep
Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0034
Met Wablaf help ik jou het gedrag van je hond te vertalen in duidelijke taal. Waarmee je vervolgens gerichte stappen kan zetten naar een nieuw, begripvol toekomstperspectief.
Ik ben er voor jou en jouw hond en bied professionele begeleiding bij gedragsproblemen. Vanuit mijn ervaring met asiel- en straathonden, mijn werk als instructrice en hondengedragsdeskundige bouwen we samen aan dat nieuwe verhaal.
Dit voor de doelstellingen die jij voor ogen hebt op een vrije, respectvolle én beloningsgerichte manier, aangepast aan jouw mogelijkheden en de behoeften van je hond.
Annelies Van Nuffel
Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0085
Bij Happy Tail begeleiden we jou graag tijdens het opvoeden en samenleven met je trouwe viervoeter. Samenwerken, aangepast aan de behoeften van jou, jouw gezin en jouw hond en een positieve beloningsgerichte aanpak staan hierbij centraal. We werken zowel individueel als in kleine groepen van maximum 4 honden.
Zelf krijgen we het meeste energie van positieve interacties tussen mensen en hun honden, tussen mensen onderling en tussen honden onderling... een veilige communicatie en omgang... daar doen we het voor.
Wees welkom!
Annika Mattson
Gedragstherapeut HOND en KAT
Lidnummer GT0080
My name is Annika Mattson and I am a certified behaviorist for dogs and cats. My mission is to help you to better understand why your dog or cat behaves in a certain way and to find practical and realistic solutions on how to change or manage the unwanted behavior(s).
Benjamin Jacobs
Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0007
De Katviseur - Benjamin Jacobs - is een gediplomeerde, professionele kattengedragstherapeut. Hij helpt in de eerste plaats eigenaars die gedragsproblemen ervaren met hun kat(ten), al dan niet in combinatie met andere huisdieren.
Daarnaast adviseert hij particulieren en professionals op vlak van kattenwelzijn en beleid. Hij verzorgt ook enkele lesdagen over kattengedrag voor Syntra opleidingen.
Benjamin is cum laude afgestudeerd van de internationale opleiding Post Graduate Companion Animal Behaviour and Welfare (Odisee hogeschool). Natuurlijk blijf hij zichzelf bijscholen door verdere opleidingen. Dit stelt hem in staat om professioneel en op maat van mens én dier advies te geven en een behandelingsplan uit te werken voor katten met ongewenst of probleemgedrag.
Caroline Goessens
Gedragscoach HOND
GC 0057
Dogease ondersteunt je bij de opvoeding van je puppy of het probleemgedrag van je hond. In een persoonlijk begeleidingstraject krijg je informatie en adviezen, zodat jij én je viervoeter op weg kunnen naar meer rust en ontspanning.
Chris Vanhoven
Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0084
Als gepassioneerd hondengedragscoach geloof ik in het opbouwen van een relatie met honden, gebaseerd op respect, vertrouwen en begrip.
Mijn doel is niet alleen om ongewenst gedrag aan te pakken, maar ook om een gelukkigere en verrijkende levensstijl te bevorderen waar zowel hond als mens van kunnen genieten, Het welzijn van beiden staat altijd centraal.
Door gebruik te maken van positieve trainingsmethoden, leg ik de nadruk op beloningen, versterking van gewenst gedrag en het creëren van een stimulerende omgeving die het natuurlijke leervermogen van de hond bevordert. Hierbij vermijd ik het gebruik van angst, dwang of straf, omdat ik geloof dat een positieve band en communicatie de sleutel vormen tot blijvende gedragsverandering.
Mijn aanpak is altijd op maat gemaakt, afgestemd op de unieke behoeften en persoonlijkheid van elke hond. Of het nu gaat om puppycoaching, sociale vaardigheden, angst- of gedragsproblemen.
Christine Halsberghe
Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0017
Daniëlla De Coster
Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0018
Welkom bij Paws in Touch!
Waar zwart of wit niet langer bestaan, waar grijs de nieuwste mode is en waar welzijn altijd een plaatsje krijgt op nummer 1. Wil je je dier trainen of wil je begeleiding bij de opvoeding? Wil je je dier gelukkiger maken of zoek je een manier om die unieke "klik" te maken met je dier?
Then let's get in touch! ?
Daphné Naassens
Gedragscoach HOND
GC 0062
Bij mij ben je aan het juiste adres voor persoonlijke 1-op-1 ondersteuning, begeleiding en verdere opleiding van jouw geliefde huisdier. Dit voor zowel puppybegeleiding, alle vormen van hondentraining en doorgedreven gedragsbegeleiding.
Debbie De Rossi
Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0011
Jaarlijks belanden veel katten in asielen door ongewenst gedrag. Gedrag dat vaak met enkele kleine tips op te lossen is.
Met advies en op maat gemaakte therapieën help ik katteneigenaars hun kat beter te begrijpen en in het verbeteren of het oplossen van het ongewenst gedrag. Op deze manier kan de relatie tussen baasjes en kat alleen maar verbeteren.
Eline Vanderschommen
Gedragscoach HOND
GC 0054
Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te leven.
Wij geloven in samenwerken, het bundelen van krachten. Intern, door bij elkaar te rade te gaan zodat we onze blinde vlekken kunnen omzeilen. Extern, door beroep te doen op professionals met een expertise in hun vakgebied.
De lat ligt hoog, ieder van ons is hooggeschoold en beheerst hedendaagse, wetenschappelijk onderbouwde kennis over hondengedrag. Kennis krijgt echter pas kracht wanneer ze een verschil kan teweegbrengen in het dagelijks leven, bij iedere unieke hond en ieder uniek gezin. Om deze vertaalslag te maken, bestaat ons team dan ook enkel uit experts die gepassioneerd zijn door hond én mens.
Kortom: een persoonlijke, warme aanpak met passie en kennis.
Elke De Schutter
Gedragscoach HOND
GC0069
Gepassioneerd hondenliefhebster die met de grootste liefde en vriendschap honden en baasjes wil helpen.
Ellen Liekens
Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0015
Ellen is opgeleid als klinisch gedragstherapeut via het postgraduaat van Odisee. Daarvoor was ze reeds aan de slag als instructeur. De focus in begeleidingen ligt op de communicatie, het begrijpen van elkaars emoties, natuurlijke behoeftes en lichaamstaal en de eigenaar hierop in te doen spelen. Op basis van wetenschappelijke inzichten en diervriendelijke trainingsmethoden wordt er tot een harmonieus samenleven gekomen, gebaseerd op vertrouwen.
Bij Ellen kan je terecht voor gedragsbegeleiding voor hond en kat en individuele puppybegeleiding.
Eva Paridaens
Gedragstherapeut KAT - HOND - VOGEL
Lidnummer GT 0002
Bij huisdiergedrag staan we voor een betere band tussen jou en je huisdier. Je kan bij ons terecht met vragen over opvoeding, training of gedrag van je hond, kat of vogel.
Evie Van Hove
Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0056
Ons doel? Jouw dier in balans brengen met zichzelf, en met zijn leefomgeving. Op die manier helpen we ieder dier en ieder baasje om een gelukkige toekomst samen te hebben.
Ik behaalde mijn diploma PgD Clinical Animal Behaviourist bij Odisee University Of Applied Sciences, waardoor ik uitsluitend werk volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Regelmatige bijscholingen garanderen dat ik blijf werken volgens de meest moderne methodes waarbij het welzijn van het dier steeds centraal staat.
Greet Diels
Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0006
Talk 2 Pets is als diergedragspraktijk gevestigd binnen de praktijk van dierenartsen Kim en Greet.
We zien in onze dagelijkse praktijk regelmatig dieren met gedragsproblemen. Diergedragstherapie voor kat en hond achterhaalt en analyseert de emoties achter het probleemgedrag en zorgt ervoor dat we onze geliefde huisdieren beter begrijpen, zodat ze minder gestressed door het leven gaan.
De gedragspraktijk heeft als doel het welzijn van zowel dier als baasje te verbeteren, door mensen te helpen om de taal van hun huisdier beter te begrijpen. We nemen de tijd om te luisteren en een gepaste oplossing te vinden. Het brengt rust in het leven van dier en mens.
We staan voor een eerlijke en open communicatie, naar u en uw dierenarts toe, en voor een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke informatie.
Halima Iqbal
Gedragsdierenarts KAT
GD0076
Hallo! Mijn naam is Halima Iqbal en ik ben afgestudeerd als dierenarts in 2020. Al van kleins af aan heb ik een grote liefde voor katten. Tijdens mijn studies groeide de interesse in het gedrag van dieren steeds meer en vooral specifiek voor het gedrag van katten. Na een extra postgraduaat opleiding van twee jaar heb ik recent het certificaat Clinical Animal Behaviourist (CAB), oftewel diergedragstherapeut, behaald. Nu is het tijd om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik ben beschikbaar voor online gedragsconsulten en kom op huisbezoek voor gedragstherapie en eventuele preventieve zorg voor je katten.
Mijn missie is het leven van katten verbeteren door middel van preventief advies en hulp bij gedragsproblemen via consulten, management en therapie.
Hanne Callewaert
Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN
Lidnummer GT 0009
"Ik geloof dat samenleven met uw hond in de eerste plaats leuk moet zijn, daarom help ik gemotiveerde hondenbaasjes het beste uit hun hond te halen via positieve hondentraining en gedragstherapie"
Bij Hondenmanieren kan u rekenen op een zeer menselijke aanpak met respect voor uw eigen persoonlijkheid en die van de hond. Ik ben begripvol maar ook gedreven. Daarom vind ik het belangrijk dat u onmiddellijk beterschap ziet in het gedrag van uw hond. Ik werk beloningsgericht en geloof niet in een agressieve aanpak, want dit leidt mogelijks tot nieuw probleemgedrag in de toekomst en het vormt een negatieve ervaring voor hond en eigenaar. Samenwerken met mij moet aangenaam zijn en resultaat op leveren!
Ik studeerde af (magna cum laude) aan de hogeschool Odissee, richting klinisch dierengedragstherapeut en volgde twee gespecialiseerde cursussen bij Geert De Bolster, gekend van televisie. Ik behaalde de certificaten van Honden opvoeder/instructeur en Hondengedragsspecialist. Daarnaast volgde ik de cursus Pet Food Nutrition Specialist bij Dogs Naturally University en bestudeerde ik uitgebreid vakliteratuur rond de voeding en gezondheid van honden.
Op regelmatige basis volg ik bijscholingen, lees de laatste relevante literatuur en volg online seminars, hieronder een overzicht van de meest recente:
- Clickertraining voor gevorderden bij Syntra
- T-touch bij Syntra
- Fixing the unfixable: a new look on separation anxiety bij dog Tec
- Rocket Recall bij Cold Nose College
- Meerdere seminaries van Sue Sternberg over angst, nervositeit en interacties tussen honden
- Workshop Wek de speurneus in je hond! bij Wellopet
- Hondenmassage en balans bij Wellopet
- en nog veel meer!
Bovendien heb ik 2 jaar ervaring als vrijwilliger in Dierenasiel Ganzeweide. Daar evalueerde ik de honden en maakte ik verslagen op. Ik verzorgde de honden en trainde met sommigen die het aan konden. Zo heb ik ervaring met veel verschillende soorten honden opgedaan.
Daarnaast werk ik samen met dierenartsen die ik in vertrouwen neem voor het behandelen van een aantal specifieke gedrags- en gezondheidsproblemen.
Ik sta garant voor up-to-date kennis, doorzettingsvermogen en vooral veel warmte voor zowel de hond, als de eigenaars. Hier worden zowel de honden als baasjes niet afgeblaft!
Graag help ik u om te genieten van het samenleven met uw hond en probleemgedrag op te lossen!
Ilse Demandt
Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0032
Bij Co-apto willen we mensen begeleiden bij de opvoeding van de hond ter preventie van en bij probleemgedrag. Dit doen we op een beloningsgerichte manier met respect voor hond en baas.
Wij geven zowel privé- als groepslessen. Verder kan men bij ons terecht voor begeleiding van probleemgedrag.
Ilse Rediers
Gedragsdierenarts KAT- HOND
Lidnummer GD 0008
Als tweedelijns gedragsdierenarts heb ik mij uitsluitend toegelegd op diergedrag en dierenwelzijn. Ik werk daarom zeer nauw samen met een zeer groot aantal dierenartsen uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.
Mijn doel is om mensen een beter inzicht te geven in het gedrag en welzijn van hun hond/kat. Op die manier is het mogelijk een liefdevolle en hechte relatie op te bouwen op basis van vertrouwen en met respect voor elkaars noden en levenskwaliteit. Want niets is mooier in ons leven dan het voorrecht om te mogen samenleven met een hond/kat en oprecht te kunnen zeggen: Een hond/kat is “Man’s best friend”.
Je kan bij mij terecht met gedragsproblemen bij honden en katten, puppyschool, lezingen over diergedrag, dierenwelzijn en dierengezondheid en advies over de aankoop, opvoeding, gedragsproblemen en welzijn van honden en katten.
Behivet werkt ook mee aan volgende projecten:
- Pup4Life: een project van de Limburgse Dierenartsen om eigenaars te helpen bij hun keuze van een gezonde en geschikte hond die bij hen past en bij de keuze van een fokker.
- Purpose Dogs: de VZW die een kweekprogramma heeft opgezet met als doel het optimaliseren van de fysieke en karakteriële kenmerken van assistentiehonden in wording op een wetenschappelijk onderbouwde wijze en met respect voor dierenwelzijn.
- The Blue Dog: de VZW die kinderen en hun ouders leert omgaan met honden op een veilige manier.
Jana Missiaen
Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GT 0025
Kahoni staat in voor een betere communicatie tussen eigenaar en huisdier om zo gedragsproblemen en frustraties te voorkomen. Het ontwikkelen van een sterke band onderling is belangrijk.
Omdat zowel hond, kat als eigenaar centraal staan is het geven van aangepast advies van groot belang.
Door continu bij te scholen wordt ervoor gezorgd dat het advies optimaal gegeven kan worden en zo het welzijn van zowel dier als eigenaar hoog te plaatsen.
De combinatie van dierenartsassistente en gedragsbegeleiding zorgt op een goede kijk zowel medisch als gedragsmatig. Een goede samenwerking met de dierenarts is nodig om de gezondheid van jouw huisdier voorop te zetten.
Keep them and you happy!
Jana
Jana Verslyppe
Gedragsdierenarts HOND, KAT en KONIJN
GD0082
Als ervaren dierenarts en klinisch diergedragsdeskundige, ben ik gepassioneerd door het begrijpen van de unieke band tussen mensen en hun geliefde viervoeters. Mijn missie is eenvoudig maar krachtig: het bieden van deskundige begeleiding aan eigenaren van honden, katten en konijnen om een dieper inzicht te krijgen in het gedrag van hun huisdieren en effectieve oplossingen te vinden voor eventuele uitdagingen die ze tegenkomen.
Of het nu gaat om het aanpakken van gedragsproblemen zoals angst, agressie of ongewenst gedrag, of gewoon om het versterken van de band tussen jou en uw huisdier, ik sta klaar om jullie te helpen.
Joke Decru
Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0039
Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en zo iedereen nóg gelukkiger te maken.
Zo matchen we huisdieren aan plusbaasjes, vrijwilligers met een hart voor dieren die in de buurt wonen. Ook leiden we huisdieren en hun eigenaars op tot AAI-teams, die met hun bezoekjes een glimlach toveren op de gezichten van de bewoners van de therapeutische centra of woonzorgcentra. Daarnaast willen we onze kennis en expertise over huisdieren delen met zo veel mogelijk mensen.
Je kunt bij AAP vzw terecht voor gedegen en wetenschappelijk onderbouwd advies over het gedrag van je hond en kat. We onderzoeken samen waarom je dier zich op een bepaalde manier gedraagt, en maken een stappenplan op maat voor jullie unieke situatie. Natuurlijk werken we steeds met positieve trainingsmethodes, zodat jullie band en vertrouwen kunnen blijven groeien.
Contacteer ons gerust bij vragen over je hond(en) of kat(ten), we helpen je graag verder!
Joline De Jaegher
Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0005
Chat-o-Gand helpt katten en hun eigenaren met een reeks aan kwalitatieve diensten voor katten waaronder kattengedragstherapie, vachtzorg en vakantieopvang met als doel het welzijn van zowel mens en kat te verbeteren. Want dat heeft een een positieve invloed op hun relatie. Wij beoogen daarmee gelukkige, stressloze mensen en katten!
"Stressless Cats and People”
Jos Jongen
Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0030
Braaf voor Honden richt zich op het voorkomen en behandelen van gedragsproblemen bij honden. De theoretische kennis, die berust op wetenschappelijk onderzoek, wordt gecombineerd met de praktijk, die wordt ondersteund door mijn werk als verantwoordelijke adopties in het dierenasiel te Genk.
Het behandelplan wordt op maat gemaakt voor u en uw situatie, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat uw hond weer braaf wordt!
Josine Warnier
Gedragstherapeut KONIJN
GT0075
Hi, ik ben Josine, huisdiergedragskundige gespecialiseerd in konijnen en eigenaar van De Nijnerij.
Gebrek aan kennis en onbegrip over de basisbehoeften van konijnen zijn de oorzaak van veel welzijnsproblemen. Door middel van het informeren van konijneneigenaren en professionals over konijnengedrag en welzijn, draagt de Nijnerij direct bij aan het verbeteren van het leven van heel veel konijnen.
Ik wil alleen maar gelukkige konijnen en al mijn activiteiten vanuit De Nijnerij zijn hier op gericht.
In mijn ruime aanbod kun je kiezen welke aanpak bij jou past. Van online of live adviesgesprekken, live trainingen tot het herkoppelen van jouw konijnen en webinars.
Vanzelfsprekend ben ik dol op konijnen, leef ik al 20 jaar met hen samen en heb jaren lang vrijwilligerswerk met konijnen gedaan bij de Dierenambulance. Echter vind ik alléén ervaring met konijnen niet voldoende om een diagnose te kunnen stellen en andere huisdierprofessionals en konijnen eigenaren te kunnen adviseren bij een gedragsprobleem.
Vandaar dat ik na mijn Bachelor koos voor een wetenschappelijke opleiding op het gebied van huisdiergedrag. In 2012 behaalde ik een postgraduaat diploma van de internationale opleiding Postgraduate course in Companion Animal Behaviour and Welfare aan Odisee University College.
Aansluitend mocht ik onderdeel zijn van het team van huisdiergedragskliniek DAVALON als gedragstherapeut voor honden en konijnen.
Om expert te worden wilde mij na een aantal jaren specialiseren in één diersoort en dit als volledig zelfstandige. Ik richtte in 2018 De Nijnerij op en besloot me te focussen op het meest onbegrepen huisdier van Nederland en België : het konijn.
Als ‘Nijnoloog’ heb ik inmiddels een brede portfolio aan behandeling van diverse gedragsproblemen bij konijnen opgebouwd.
Ik schrijf regelmatig blogs voor diverse online platforms en magazines, om mijn kennis te delen die direct bijdraagt aan de missie van De Nijnerij.
Sinds 2015 ben ik verbonden als gastdocent aan de Postgraduate Course In Clinical Animal Behaviour aan Odisee en geef ik regelmatig gastcolleges aan aankomende dierprofessionals van MBO Yuverta en Zone college.
Laat mij weten hoe ik jou als professional of konijnenbaasje kan helpen en volg mijn activiteiten en konijnentips via https://www.instagram.com/denijnerij/
Jozefien Dirkx
Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN, KNAAGDIER
Lidnummer GT 0024
Jozefien Dirkx volgde het Postgraduaat in Toegepast Diergedrag aan University College Odisee in Sint-Niklaas, waar ze, op basis van wetenschappelijk onderzoek en dankzij lessen van experts van over heel Europa, het gedrag van huisdieren leerde begrijpen. Door haar eigen huisdieren en haar vrijwilligerswerk in dierenasielen in Spanje, Portugal en België deed ze ervaring op bij verschillende diersoorten, waaronder ook honden van allerhande rassen, kruisingen en groottes met elk een eigen verhaal.
Ook jou wil ze met veel toewijding helpen om je dier nog beter te begrijpen. Met KALLIE. dierengedragstherapie biedt ze daarom gedragsadvies, -therapie en -training op maat aan, voor zowel hond, kat, konijn en cavia als paard. Ongewenst gedrag kan wijzen op onderliggende stress voor het dier, maar ook de baasjes zitten vaak met de handen in het haar. Het doel van KALLIE. dierengedragstherapie is dan ook om dieperliggende inzichten in het gedrag van je dier te krijgen en deze inzichten samen om te zetten tot een haalbaar behandelplan.
Daarnaast ben je ook voor uitgebreide adviesmomenten, trainingssessies en theorielessen bij KALLIE. aan het juiste adres. Tips nodig bij de aanschaf van een puppy? Twijfels bij de introductie van twee katten? Of gewoon interesse in wat je hond je nu eigenlijk wilt vertellen?
Ze helpt jou en je dier(en) graag verder in het Nederlands, Frans, Spaans of Engels!
Julie Houtmeyers
Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0020
Sinds 2009 werk ik als dierenarts kleine huisdieren. Naast de gezondheid van dieren is ook hun algeheel welzijn voor mij superbelangrijk. Om mijn kattenpatiëntjes in de praktijk nog beter te kunnen helpen volgde ik daarom in 2018 de opleiding tot Felinova Cat Coach.
Mijn missie is hierbij om mensen hun kat beter te leren begrijpen. Zo hoop ik het welzijn van katten te verbeteren en katten én hun baasjes nog gelukkiger te maken.
Dit doe ik door adviezen te geven over de noden van een kat, optimalisatie van de omgeving, hoe een verhuis of de komst van een nieuw katje best aan te pakken, … maar ik geef ook graag advies op maat bij ongewenst gedrag of probleemgedrag.
Om dit op de best mogelijke manier te doen en een zo breed mogelijk wetenschappelijk onderbouwde kennis te vergaren, blijf ik heel regelmatig opleidingen volgen. En ik vind het ook heel fijn wat kennis door te geven aan een groter publiek door zelf lezingen of lessen te geven.
Ik kijk ernaar uit ook iets voor jou te kunnen betekenen!
Karen Verdegem
Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0010
In 2001 studeerde ik als dierenarts kleine huisdieren af. In 2012 volgde ik mijn eerste opleidingen over het gedrag bij de kat. Als praktijkdierenarts werd ik regelmatig geconfronteerd met katjes met gedragsproblemen maar vond ik niet te kunnen helpen naar behoren.
Ik besloot dan ook in het Felinova Cat Coach programma te stappen en behaalde mijn diploma in december 2018. De praktijk heeft ondertussen een ISFM zilver status gekregen. Ik heb mij nog verder verdiept in kattengedrag en heb mijn diploma Applied Animal Behaviour (feline) Level 5 met onderscheiding behaald in oktober 2021 aan Compass Education. Met trots ben ik nu dan ook Animal Behaviour Technician (feline).
In het najaar van 2019 volgde ik bij Syntra een cursus vachtverzorging bij de kat om zo op alle fronten een professionele aanpak te kunnen bieden en garanderen! Ik engageer mij als dierenarts in de praktijk en als Cat Coach aan huis, om vele katjes en hun baasjes gelukkiger te maken door mijn kennis toe te passen en adviezen op maat te geven.
Katrien Drijvers
Gedragsdierenarts KAT
Lidnummer GD 0027
Na mijn studies diergeneeskunde raakte ik gefascineerd door gedragsproblemen bij katten en daarom volgde ik de Postgraduaat Toegepast Dierengedrag aan het Kahosl. Ik leg me nu volledig toe op kattengedrag.
Bij Ubasti kunt u zowel terecht voor gedrag van uw kat (-ten) waar u een probleem mee ondervindt (bv. mijn kat plast naast de kattenbak), als voor preventief advies (bv. ik ga verhuizen, hoe pak ik dat het beste aan).
Ik werk bij gedragsproblemen graag nauw samen met uw eigen dierenarts, want dikwijls is er bij ongewenst gedrag ook een fysieke factor (bv. een blaasprobleem) die meespeelt.
Vroeger heb ik zelf ondervonden dat samenleven met een dier met gedragsproblemen niet steeds gemakkelijk is. Mijn doel is dan ook om de band tussen u en uw dier te behouden of terug te verbeteren.
Katten kijken op een andere manier naar de wereld dan wij mensen, dus een gedragsconsult start steeds vanuit de aard en de noden van de kat als diersoort, wat dan wordt toegepast op uw specifieke situatie. Begrijpen waarom een kat doet wat ze doet, is dus de basis om naar een oplossing toe te werken en terug een gelukkige kat én eigenaar te krijgen.
Kelly Van der Stappen
Gedragstherapeut KAT
GT 0037
Ik coach leergierige baasjes naar een stressvrije relatie met hun kat.
- ik help je ontdekken wat jouw kat nodig heeft om gelukkig te zijn. Daarmee heb je alle tools in handen om probleemgedrag te voorkomen en een hechte relatie met je kat te bouwen.
- ik leer je stap voor stap hoe je je communicatie met je kat verbetert zodat jullie elkaar beter begrijpen.
- ik ondersteun je om probleemgedrag van je kat, zoals onzindelijkheid, krabben, agressie, enz. grondig aan te pakken.
Want ik voel dat ik een wezenlijk verschil kan maken in het geluk van katten én hun baasjes.
En dat geeft me een warm gevoel ... bakken energie ... en een smile tot achter mijn oren.
Kristel Van Hoey
Gedragstherapeut KAT - HOND
Lidnummer GT 0001
Toen ik vele jaren geleden zelf samenleefde met mijn border collie Daantje met een ernstig gedragsprobleem startte ik met het volgen van het Postgraduaat Toegepast Diergedrag, enkel en alleen om Daantje nog beter te kunnen helpen.
Tegen het einde van de opleiding en nu vele jaren later besef ik dat Daantje mij een schat aan waardevolle ervaringsdeskundigheid cadeau gedaan had. De som van de opgedane kennis in het postgraduaat en de ervaring met Daantje zorgen ervoor dat ik heel gericht kan helpen en emotioneel ondersteunen. En omdat ik ook een gepassioneerd kattenliefhebber en - eigenaar ben besloot ik om ook de katteneigenaren bij te staan.
Op die manier is Pet-Consulting ontstaan: uit liefde voor mens en dier. Opdat de lessen ontvangen van het Postgraduaat maar vooral ook van Daantje andere mensen en hun dieren zouden kunnen helpen in harmonie en gelukkig samen te leven.
Kurt Van de Sompele
Gedragscoach HOND
GC 0058
Expert in beloningsgerichte hondentraining & therapie
Laura Bangels
Gedragstherapeut HOND, PAARD
Lidnummer GT 0021
Passie voor honden én een grondige kennis van hun gedrag zijn de fundamenten van het Gedragscentrum voor honden.
Het Gedragscentrum werd in 2009 opgericht door Laura Bangels, onmiddellijk nadat ze haar diploma Msc Dierwetenschappen, Diergezondheid-en gedrag met specialisatie ethologie aan Wageningen Universiteit heeft behaald.
Intussen bestaat het Gedragscentrum uit een sterk team van hooggeschoolde hondenexperts, elk met hun eigen achtergrond en specialisatie. Wij werken ook nauw samen met Canifit, een trainings-en revalidatiecentrum voor honden.
Het is onze passie om u te helpen uw hond weer beter te begrijpen, u inzicht te geven in zijn gedrag en samen met u op zoek te gaan naar haalbare oplossingen zodat jullie weer ten volle van elkaar kunnen genieten!
Centraal in onze werkwijze staat kennis over hondengedrag, meer bepaald wetenschappelijk onderbouwde kennis, de natuurlijke behoeften van honden, hun emoties en leefwereld. Het resultaat is vertrouwen, wederzijds respect en een onverwoestbare relatie, en dat wensen we iedere hond én ieder baasje toe!
U kan bij ons terecht voor begeleiding bij puppyopvoeding- en training, gedragstherapie, lezingen, workshops en opleidingen in hondengedrag.
Met passie en plezier,
Laura Bangels & Team GVH
Laura Van der Hoeven
Gedragstherapeut HOND
GC 0061
Ik ben Laura, gediplomeerd hondentrainer en gedragscoach.
Als trainer is het mijn doel is om baasjes te ondersteunen bij de opvoeding van hun trouwe viervoeter zodat ze op een fijne manier met hen kunnen samenleven en problemen kunnen voorkomen worden.
Bij eventuele problemen wil ik hier als gedragscoach verder op inzetten en extra begeleiding bieden zodat ook in deze situaties de baasjes en hun hond weer met vertrouwen en plezier kunnen samenleven.
Laurie Simoen
Gedragscoach HOND en KAT
GC 0040
Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en zo iedereen nóg gelukkiger te maken.
Zo matchen we huisdieren aan plusbaasjes, vrijwilligers met een hart voor dieren die in de buurt wonen. Ook leiden we huisdieren en hun eigenaars op tot AAI-teams, die met hun bezoekjes een glimlach toveren op de gezichten van de bewoners van de therapeutische centra of woonzorgcentra. Daarnaast willen we onze kennis en expertise over huisdieren delen met zo veel mogelijk mensen.
Je kunt bij AAP vzw terecht voor gedegen en wetenschappelijk onderbouwd advies over het gedrag van je hond en kat. We onderzoeken samen waarom je dier zich op een bepaalde manier gedraagt, en maken een stappenplan op maat voor jullie unieke situatie. Natuurlijk werken we steeds met positieve trainingsmethodes, zodat jullie band en vertrouwen kunnen blijven groeien.
Contacteer ons gerust bij vragen over je hond(en) of kat(ten), we helpen je graag verder!
Lieve De Ridder
Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0019
Hondenschool sedert 2002 & hotel sedert 2015 voor max 20 honden
Individuele training, groepstraining
Gedragstherapie
Patricia Van Brussel
Gedragscoach HOND en KAT
Lidnummer GC 0081
Ik volgde de opleiding Animal Behaviour Technician aan de Odisee Hogeschool.
Mijn missie is om eigenaren zoveel mogelijk kennis en tools te geven – gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en methodes – die ze nodig hebben om het gedrag van hun huisdier te begrijpen en positief te beïnvloeden om gedragsproblemen te voorkomen of te verhelpen.
Dit verhoogt het welzijn van zowel het dier als van zijn eigenaar. Wanneer gedragsproblemen worden aangepakt op een respectvolle en doeltreffende manier, kan dit alleen maar leiden tot een sterkere band tussen mens en dier.
Pieter Leyssen
Gedragstherapeut HOND en KAT
GT0074
Ik heb de opleiding Clinical Animal Behaviourist aan de Odisee Hogeschool gevolgd om mij helemaal onder te dompelen in de wereld van de gedragswetenschappen van huisdieren. Zo heb ik een fundamenteel inzicht verkregen in waarom huisdieren doen wat ze doen, en waarom het soms ook fout loopt. Met die kennis op zak, en met mijn jaren ervaring als baasje van 3 katten en 2 honden, én als pleegbaasje van 62 asielhonden, heb ik Max en Mini opgericht.
Bij Max en Mini werken we volgens het principe: "Samen bouwen aan gewenst gedrag ! "
Samen...
Gedrag verandert pas als mens en dier leren om op een nieuwe manier samen te werken en samen te leven. De weg daarnaartoe leggen we samen af. Daarbij houden we altijd rekening met de noden en mogelijkheden van huisdier en baasjes.
...bouwen aan...
Gedrag veranderen gaat meestal niet op 1-2-3. Wij bouwen, samen en in vertrouwen met huisdier en baasjes op een constructieve manier en uitgaand van wat kan maar ook van wat nodig is, steentje voor steentje aan gewenst gedrag.
... gewenst...
Wat voor een huisdier meestal normaal gedrag is, is voor mensen echter vaak vervelend of ongewenst. Wij helpen baasjes begrijpen waarom hun huisdier doet wat het doet en leggen in detail de beste aanpak uit om het gedrag te veranderen.
... gedrag !
Achter elk gedrag schuilt een een gevoel (of emotie) en een reden (of motivatie). Pas als we die kunnen veranderen of een andere uitlaatklep geven, kan het gedrag zelf veranderen. Wij zorgen voor de nodige kennis, expertise en ervaring om dit vraagstuk op te lossen.
Prof. Dr. Anouck Haverbeke
Gedragsdierenarts HOND, KAT, KONIJN, KNAAGDIER, VOGEL, PAARD en REPTIEL
GD 0041
Vet Ethology is ontstaan uit passie voor mens en dier. Ons doel is om de mens-dierrelatie weer in het middelpunt van de aandacht te plaatsen en het de plaats te geven die het verdient.
Vet Ethology biedt consultaties in gedragsdiergeneeskunde,
individuele en collectieve trainingslessen voor puppy’s, honden, paarden en andere gewervelde dieren,
cursussen in diergedrag, training en natuurlijke diergeneeskunde.
Doctor in Veterinary Medicine – PhD in Ethology
EBVS© European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine
Professor UGent
Vice-president European College Behavioural Medicine and Animal Welfare
Rian Segers-Lensen
Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0043
Rian Segers-Lensen is dierbiologe, die al haar hele leven gepassioneerd is over gedrag en welzijn van dieren.
Al haar studies werden zorgvuldig gekozen rondom dit thema:
- Biologie (Wageningen University, NL), specialisatie diergedrag en -welzijn.
- Doctoraatstudie (Université de Namur, BE), omtrent persoonlijkheid en probleemgedrag bij honden.
- Postgraduaat in Companion Animal Behaviour and Welfare (Odisee University College, BE), verdere specialisatie in probleemgedrag bij honden & katten.
Daarnaast heeft ze praktijkervaring opgedaan als vrijwilliger asielhonden uitlaten, assistente bij een dierenkliniek en natuurlijk haar eigen hondje en katten.
AmiVie's missie is het verbeteren van de relatie tussen mens en dier, gebaseerd op begrip en respect. Volgende principes staan hierbij centraal:
- positieve methodes, als basis voor een goede relatie.
- hoge standaard: regelmatige bijscholing om u de beste adviezen te blijven geven.
- advies op maat: aangepast aan de wensen van u en uw dier.
Kortom: AmiVie biedt u handvaten voor een gelukkig leven met uw dier;
Vrienden voor het leven!
Sarah Schaerlaeckens
Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0026
Sarah is gespecialiseerd in het gedrag van honden en katten. Na het volgen van diverse beroepsopleidingen en enkele jaren praktijkervaring, studeerde ze af in het postgraduaat Toegepast Dierengedrag aan de Odisee Hogeschool.
Iedereen is welkom om het gedrag van zijn of haar dier te bekijken. Met veel kennis en plezier geeft Sarah begeleiding bij de opvoeding van jouw pup of kitten. Daarnaast kan je bij haar steeds terecht voor gedragsconsultaties voor je hond of kat. Vanuit Wijnegem komt zij bij jou aan huis of je kan terecht in haar praktijk.
Daarnaast geeft Sarah regelmatig lezingen en workshops en geeft ze ook preventief advies bij speciale gebeurtenissen zoals een verhuis, de komst van een baby, de aankoop van een pup en de keuze van het ras. Wil je graag jouw hond een uitdaging geven, dan kan je ook terecht voor detectie- en/of speurlessen.
Denk je dat Sarah jou kan helpen? Aarzel dan niet om contact te nemen.
Sedrick Vangronsveld
Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0004
Sedrick Vangronsveld is gediplomeerd hondengedragstherapeut en blogger bij Kwispeltherapie. Hij is ook stichtend lid van vzw Vereniging voor Diergedragsprofessionals. Zijn aanpak is humaan en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hij combineert jaren praktische ervaring met enkele van de meest gerespecteerde certificaten in het vakgebied.
Door lezingen te geven en maandelijks artikels te schrijven op zijn blog over de hond, wil hij preventief werken aan gedragsproblemen. Als hondengedragstherapeut helpt hij mensen en honden met als doel het welzijn van beide te verhogen en het gedrag aan te passen.
Tijdens zijn bachelor studies dierenzorg, ontwikkelde hij een speciale interesse in het gedrag van dieren. Zo heeft hij onder andere in Mokopane (Zuid-Afrika) een dwergnijlpaard getraind om deel te nemen aan haar eigen verzorging. In de zoo van Pretoria (Zuid-Afrika) heeft hij verrijking ontwikkeld voor jachtluipaarden en jakhalzen. Na zijn bachelor is hij dan ook een postgraduaat gaan doen in Applied Animal Beviour (Odisee). Hij blijft zich voortdurend bijscholen in de wondere wereld van hondengedrag.
Sofie Mertens
Gedragscoach HOND
GC0073
ZIVAS staat voor positieve, beloningsgerichte hondentraining en gedragscoaching, steeds rekening houdend met de emoties van de hond. Vanuit eigen ervaring weet ik dat je als hondeneigenaar dikwijls tegen meters hoge muren aanloopt. Ik geef je een persoonlijke begeleiding die voor jou een wereld van verschil maakt.
Sofie Vanwinckel
Gedragstherapeut HOND, KONIJN, KNAAGDIER
GT 0036
Bij Brave Loebas sta ik achter een persoonlijke aanpak waarbij zowel eigenaar als baasje centraal staan. Ik werk beloningsgericht en dit om de band te versterken en het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.
Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in dieren en was de keuze voor mijn opleiding als dierenartsassistente geen verrassing. In 2018 studeerde ik af als dierenartsassistente bij Thomas more Hogeschool en voelde ik dat er nog wat miste. Door mijn speciale band met de hond van mijn grootmoeder en mijn konijnen thuis wou ik graag verder leren over het gedrag van dieren. In Juli 2021 ben ik afgestudeerd als Clinical Animal Behaviourist bij Odisee Hogeschool. Hierna heb ik Brave Loebas opgericht om gedragsproblemen op te lossen en te voorkomen bij zowel honden als konijnen en knaagdieren.
Niet enkel het gedrag staat centraal maar ook hun welzijn wil ik verbeteren. Ook wil ik ervoor zorgen dat zeker bij de kleinere huisdieren (konijn en knaagdier) de vele misverstanden worden aangepakt. Ze blijven een van de meest onderschatte huisdieren.
Sonja Das
Gedragstherapeut KAT
GT 0060
Wil je een kitten of kat toevoegen aan je gezin? Wil je jouw kat beter leren begrijpen? Of vertoont jouw kat agressie, angst of onzindelijkheid en zit je met je handen in het haar?
Het is mijn missie om katten en hun baasjes gelukkig te laten samenleven. Ik help jou en je kat met advies, training en therapie.
Afgestudeerd als Clinical Animal Behaviorist, werk ik op basis van moderne wetenschappelijke inzichten en positieve trainingsmethoden. Daarnaast volg ik bijkomende opleidingen om je ook op het vlak van voeding en vachtverzorging bij te staan. Ik deel al mijn kennis, ervaring en expertise met jou en jij mag op mij rekenen als je steun en toeverlaat.
We ontrafelen stap voor stap het geheim hoe jij en je kat gelukkig samen kunnen zijn. Een traject dat van onschatbare waarde is, en een investering in jarenlang geluk.
Sylvie Aelvoet
Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0012
Sylvie van MEOWdeluxe biedt verschillende professionele diensten aan voor katten, doceert vachtverzorging bij Syntra Veurne en werkt als medisch secretaresse op de Faculteit Diergeneeskunde KHD te Merelbeke.
Als kattencoiffeuse ben ik vooral bezig met de vachtverzorging van katten in mijn kattensalon te Lokeren of bij de klanten thuis. Tweemaal per jaar geef ik les over vachtverzorging van de kat bij Syntra Veurne. Beginnende kattentrimmers kunnen bij mij in het salon terecht voor een individuele praktijkles. Bovendien is er in het kattensalon een aanbod van allerlei kattenartikelen die vacht- of gedragsondersteunend zijn.
Als Felinova Cat Coach kan u bij mij terecht voor preventief kattengedragsadvies, optimalisatie van de leefomgeving, verrijking voor de kat, basistrainingen en vooral ook begeleiding van seniorkatten. Begeleiding en ondersteuning van seniorkatten is trouwens ook mijn grootste missie!
Als kattenoppas aan huis, verzorg ik katten met de grootste zorg! Tijdens de oppasperiode ben ik dagelijks bij de kat en observeer ik automatisch het kattengedrag en de leefomgeving. Zo kan de oppasperiode ook gecombineerd worden met een gedragsconsult.
.
Bezoek mijn Youtubekanaal en volg me op
Pinterest.
“MEOWdeluxe is gespecialiseerd in vachtverzorging voor katten en coaching van katten en hun personeel”
Tatjana Breukink
Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0052
Bouwen aan teamwork met een Talafie twist.
Het heeft me even tijd gekost om mijn passie in het leven te vinden. Dit veranderde echter snel toen Lanka in mijn leven kwam. Ze leerde mij hoe leuk het is om samen te werken met honden. Om uitdagingen aan te gaan en echt op zoek te gaan naar wat past bij jou en je hond.
En dit, dit wil ik graag met jou delen! Hoe leuk het samenwerken met een hond kan zijn, zowel voor jou als voor je hond. Aan hoe je werkt aan écht teamwork.
Bij Talafie kan je terecht voor puppy lessen, privélessen rond training en opvoedingsvragen.
Tiny De Keuster
Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GD 0033
Een gedragsonderzoek door een dierenarts EBVS® Specialist heeft als doel om het functioneren van je huisdier te onderzoeken. Meer bepaald: waarom vertoont jouw huisdier een bepaald gedrag en hoe komt het dat er geen verbetering optreedt (ondanks je inspanningen).
Het uiteindelijke doel is om een gedragsdiagnose te stellen, alsook om perspectief te geven, meer bepaald : wat kan er precies worden gedaan om het gedrag van jouw huisdier alsook het welzijn van de omgeving te herstellen.
Veerle Vandenabeele
Gedragstherapeut HOND en KAT
Lidnummer GT 0087
Cat’jes & Zinnekes is een woordspeling die verwijst naar de Brusselse traditie waarbij een ketje een Brusselaar is, en een zinneke een straathondje.
Het is onze missie om huisdieren te trainen opdat ze niet in het asiel belanden alsook om asieldieren te trainen zodat ze terechtkomen in een gouden mandje.
Veel gedragsproblemen zijn eigenlijk normaal gedrag voor de hond of kat, maar worden beschouwd als een probleem in onze mensenwereld.
Veerle behaalde het diploma van Clinical Animal Behaviorist aan de Odisee Hogeschool.
Ze volgde ook de opleiding Asielmedewerker van de Vlaamse Overheid, en schoolt zich permanent bij via losse modules bij Toscanzahoeve en Felinova.
De passie voor asieldieren ontstond tijdens haar vrijwilligerswerk in het Santa Cruz County Animal Shelter asiel in California, en ook vandaag gaat ze trouw elke woensdag met asielhonden wandelen in de Dierenbescherming Mechelen.
Ze heeft zelf twee senior zwarte kattinnen.
Wim Neirinckx
Gedragsdierenarts HOND
Lidnummer GD 0066
Als dierenarts zag ik vele hondenbaasjes worstelen met het probleemgedrag van hun hond zonder dat zij de gepaste hulp kregen. Zelf had ik Easy ook zo'n probleemhond. Daarom verdiepte ik mij meer en meer in het gedrag van honden via boeken en bijscholingen. Ik besefte dat gedrag een vergeten tak van de diergeneeskunde is. Zo is Easy Dog Education geboren.
In een hondenwereld met uiteenlopende meningen onderscheid ik mij door op een wetenschappelijk onderbouwde en diervriendelijke manier te werken. Voor kleine en grote gedragsproblemen kan je terecht voor een persoonlijke aanpak om op een gelukkige manier met je hond samen te leven. Je kan ook via puppy klassen en advies vermijden dat je hond gedragsproblemen krijgt.
Xana Hendrickx
Gedragscoach Hond
GC 0029