Warning: Undefined array key "label" in /customers/7/6/a/diergedragsprofessional.be/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/class-et-builder-element.php on line 8927 Leden2 | Vereniging voor Diergedragsprofessionals

Ontmoet onze diergedrags- professionals

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze professionals zodat wij jou kunnen verderhelpen!

Zoek een gedragsprofessional bij jou in de buurt via de kaart. Daaronder vind je al onze leden per categorie met meer uitleg.

Gedragstherapeuten

Benjamin Jacobs

Benjamin Jacobs

De Katviseur

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0007

De Katviseur - Benjamin Jacobs - is een gediplomeerde, professionele kattengedragstherapeut. Hij helpt in de eers...Lees verder

Benjamin Jacobs

Benjamin Jacobs

De Katviseur

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0007

De Katviseur - Benjamin Jacobs - is een gediplomeerde, professionele kattengedragstherapeut. Hij helpt in de eerste plaats eigenaars die gedragsproblemen ervaren met hun kat(ten), al dan niet in combinatie met andere huisdieren.

Daarnaast adviseert hij particulieren en professionals op vlak van kattenwelzijn en beleid. Hij verzorgt ook enkele lesdagen over kattengedrag voor Syntra opleidingen.

Benjamin is cum laude afgestudeerd van de internationale opleiding Post Graduate Companion Animal Behaviour and Welfare (Odisee hogeschool). Natuurlijk blijf hij zichzelf bijscholen door verdere opleidingen. Dit stelt hem in staat om professioneel en op maat van mens én dier advies te geven en een behandelingsplan uit te werken voor katten met ongewenst of probleemgedrag.

Grensstraat 19,3581 Beverlo,België
Chelsy Hermie

Chelsy Hermie

Dierenartspraktijk Donck

Gedragstherapeut KAT, HOND en KONIJN
GT 0059

Chelsy behaalde haar diploma als dierenartsassistente in 2015 aan de hogeschool Vives. Na 4 jaar ...Lees verder

Chelsy Hermie

Chelsy Hermie

Dierenartspraktijk Donck

Gedragstherapeut KAT, HOND en KONIJN
GT 0059

Chelsy behaalde haar diploma als dierenartsassistente in 2015 aan de hogeschool Vives. Na 4 jaar in de dierenartspraktijk werd duidelijk dat veel 'abnormale' gedragen vaak een medische oorzaak hadden maar ook dat veel mensen nood hadden aan goede gedragsbegeleiding voor hun dier. Daarom, besloot ze een tweejarige postgraduaatsopleiding in 'Clinical Animal Behaviour' aan University College Odisee in Sint-Niklaas te volgen, die ze in 2021 succesvol afwerkte.

Bij haar kan je terecht voor gedragsbegeleiding en algemeen advies om het welzijn van uw huisdier te optimaliseren. Een gezonde relatie tussen dier en baasje staat centraal en er wordt sterk ingezet op preventie. Dit voor kat, hond en konijn.

Ze helpt jullie graag verder in het Nederlands en Engels!

Mandellaan 85,Roeselare,8800
Debbie De Rossi

Debbie De Rossi

Kattitude

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0011

Jaarlijks belanden veel katten in asielen door ongewenst gedrag. Gedrag dat vaak met enkele kleine tips op te los...Lees verder

Debbie De Rossi

Debbie De Rossi

Kattitude

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0011

Jaarlijks belanden veel katten in asielen door ongewenst gedrag. Gedrag dat vaak met enkele kleine tips op te lossen is.

Met advies en op maat gemaakte therapieën help ik katteneigenaars hun kat beter te begrijpen en in het verbeteren of het oplossen van het ongewenst gedrag. Op deze manier kan de relatie tussen baasjes en kat alleen maar verbeteren.

Ellen Liekens

Ellen Liekens

Gedragstherapeut voor hond en kat

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0015

Ellen is opgeleid als klinisch gedragstherapeut via het postgraduaat van Odisee. Daarvoor was ze reeds aan de slag...Lees verder

Ellen Liekens

Ellen Liekens

Gedragstherapeut voor hond en kat

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0015

Ellen is opgeleid als klinisch gedragstherapeut via het postgraduaat van Odisee. Daarvoor was ze reeds aan de slag als instructeur. De focus in begeleidingen ligt op de communicatie, het begrijpen van elkaars emoties, natuurlijke behoeftes en lichaamstaal en de eigenaar hierop in te doen spelen. Op basis van wetenschappelijke inzichten en diervriendelijke trainingsmethoden wordt er tot een harmonieus samenleven gekomen, gebaseerd op vertrouwen.

Bij Ellen kan je terecht voor gedragsbegeleiding voor hond en kat, individuele puppybegeleiding en kattenoppas aan huis. Af en toe worden er ook groepslessen georganiseerd, hou daarvoor de facebookpagina in de gaten.

Dorenstraat 16,Herent,3020
Eva Paridaens

Eva Paridaens

Huisdiergedrag.be

Gedragstherapeut KAT - HOND - VOGEL
Lidnummer GT 0002

Bij huisdiergedrag staan we voor een betere band tussen jou en je huisdier. Je kan bij ons terecht...Lees verder

Eva Paridaens

Eva Paridaens

Huisdiergedrag.be

Gedragstherapeut KAT - HOND - VOGEL
Lidnummer GT 0002

Bij huisdiergedrag staan we voor een betere band tussen jou en je huisdier. Je kan bij ons terecht met vragen over opvoeding, training of gedrag van je hond, kat of vogel.

Lintsesteenweg 218,2570 Duffel,België
Evie Van Hove

Evie Van Hove

huisdierentherapie.be

Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0056

Ons doel? Jouw dier in balans brengen met zichzelf, en met zijn leefomgeving. Op die manier helpen we ieder dier en ieder baasje om een gel...Lees verder

Evie Van Hove

Evie Van Hove

huisdierentherapie.be

Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0056

Ons doel? Jouw dier in balans brengen met zichzelf, en met zijn leefomgeving. Op die manier helpen we ieder dier en ieder baasje om een gelukkige toekomst samen te hebben.
Ik behaalde mijn diploma PgD Clinical Animal Behaviourist bij Odisee University Of Applied Sciences, waardoor ik uitsluitend werk volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Regelmatige bijscholingen garanderen dat ik blijf werken volgens de meest moderne methodes waarbij het welzijn van het dier steeds centraal staat.

Regio Lier - Mechelen
Hanne Callewaert

Hanne Callewaert

Hondenmanieren

Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN
Lidnummer GT 0009

"Ik geloof dat samenleven met uw hond in de eerste plaats leuk moet zijn, daarom help ik ...Lees verder

Hanne Callewaert

Hanne Callewaert

Hondenmanieren

Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN
Lidnummer GT 0009

"Ik geloof dat samenleven met uw hond in de eerste plaats leuk moet zijn, daarom help ik gemotiveerde hondenbaasjes het beste uit hun hond te halen via positieve hondentraining en gedragstherapie"

Bij Hondenmanieren kan u rekenen op een zeer menselijke aanpak met respect voor uw eigen persoonlijkheid en die van de hond. Ik ben begripvol maar ook gedreven. Daarom vind ik het belangrijk dat u onmiddellijk beterschap ziet in het gedrag van uw hond. Ik werk beloningsgericht en geloof niet in een agressieve aanpak, want dit leidt mogelijks tot nieuw probleemgedrag in de toekomst en het vormt een negatieve ervaring voor hond en eigenaar. Samenwerken met mij moet aangenaam zijn en resultaat op leveren!

Ik studeerde af (magna cum laude) aan de hogeschool Odissee, richting klinisch dierengedragstherapeut en volgde twee gespecialiseerde cursussen bij Geert De Bolster, gekend van televisie. Ik behaalde de certificaten van Honden opvoeder/instructeur en Hondengedragsspecialist. Daarnaast volgde ik de cursus Pet Food Nutrition Specialist bij Dogs Naturally University en bestudeerde ik uitgebreid vakliteratuur rond de voeding en gezondheid van honden.

Op regelmatige basis volg ik bijscholingen, lees de laatste relevante literatuur en volg online seminars, hieronder een overzicht van de meest recente:

 • Clickertraining voor gevorderden bij Syntra
 • T-touch bij Syntra
 • Fixing the unfixable: a new look on separation anxiety bij dog Tec
 • Rocket Recall bij Cold Nose College
 • Meerdere seminaries van Sue Sternberg over angst, nervositeit en interacties tussen honden
 • Workshop Wek de speurneus in je hond! bij Wellopet
 • Hondenmassage en balans bij Wellopet
 • en nog veel meer!

Bovendien heb ik 2 jaar ervaring als vrijwilliger in Dierenasiel Ganzeweide. Daar evalueerde ik de honden en maakte ik verslagen op. Ik verzorgde de honden en trainde met sommigen die het aan konden. Zo heb ik ervaring met veel verschillende soorten honden opgedaan.

Daarnaast werk ik samen met dierenartsen die ik in vertrouwen neem voor het behandelen van een aantal specifieke gedrags- en gezondheidsproblemen.

Ik sta garant voor up-to-date kennis, doorzettingsvermogen en vooral veel warmte voor zowel de hond, als de eigenaars. Hier worden zowel de honden als baasjes niet afgeblaft!

Graag help ik u om te genieten van het samenleven met uw hond en probleemgedrag op te lossen!

Meeuwenlaan 24 A,Westende,8434
Ilse Demandt

Ilse Demandt

Co-apto bv

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0032

Bij Co-apto willen we mensen begeleiden bij de opvoeding van de hond ter preventie van en bij probleemgedrag. Dit doen ...Lees verder

Ilse Demandt

Ilse Demandt

Co-apto bv

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0032

Bij Co-apto willen we mensen begeleiden bij de opvoeding van de hond ter preventie van en bij probleemgedrag. Dit doen we op een beloningsgerichte manier met respect voor hond en baas.

Wij geven zowel privé- als groepslessen. Verder kan men bij ons terecht voor begeleiding van probleemgedrag.

Slangenbos 24,Pulle,2243
Jana Missiaen

Jana Missiaen

Kahoni - Gedragstherapie bij hond en kat

Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GT 0025

Kahoni staat in voor een betere communicatie tussen eigenaar en huisdier om zo gedragsproblemen en frustraties te voo...Lees verder

Jana Missiaen

Jana Missiaen

Kahoni - Gedragstherapie bij hond en kat

Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GT 0025

Kahoni staat in voor een betere communicatie tussen eigenaar en huisdier om zo gedragsproblemen en frustraties te voorkomen. Het ontwikkelen van een sterke band onderling is belangrijk.
Omdat zowel hond, kat als eigenaar centraal staan is het geven van aangepast advies van groot belang.
Door continu bij te scholen wordt ervoor gezorgd dat het advies optimaal gegeven kan worden en zo het welzijn van zowel dier als eigenaar hoog te plaatsen.

De combinatie van dierenartsassistente en gedragsbegeleiding zorgt op een goede kijk zowel medisch als gedragsmatig. Een goede samenwerking met de dierenarts is nodig om de gezondheid van jouw huisdier voorop te zetten.

Keep them and you happy!
Jana

Lokeren
Joke Decru

Joke Decru

Animal Assisted Projects

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0039

Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en zo i...Lees verder

Joke Decru

Joke Decru

Animal Assisted Projects

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0039

Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en zo iedereen nóg gelukkiger te maken.

Zo matchen we huisdieren aan plusbaasjes, vrijwilligers met een hart voor dieren die in de buurt wonen. Ook leiden we huisdieren en hun eigenaars op tot AAI-teams, die met hun bezoekjes een glimlach toveren op de gezichten van de bewoners van de therapeutische centra of woonzorgcentra. Daarnaast willen we onze kennis en expertise over huisdieren delen met zo veel mogelijk mensen.

Je kunt bij AAP vzw terecht voor gedegen en wetenschappelijk onderbouwd advies over het gedrag van je hond en kat. We onderzoeken samen waarom je dier zich op een bepaalde manier gedraagt, en maken een stappenplan op maat voor jullie unieke situatie. Natuurlijk werken we steeds met positieve trainingsmethodes, zodat jullie band en vertrouwen kunnen blijven groeien.

Contacteer ons gerust bij vragen over je hond(en) of kat(ten), we helpen je graag verder!

Antwerpen,2050
Joline De Jaegher

Joline De Jaegher

Chat-o-Gand

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0005

Chat-o-Gand helpt katten en hun eigenaren met een reeks aan kwalitatieve diensten voor katten waaronder kattenged...Lees verder

Joline De Jaegher

Joline De Jaegher

Chat-o-Gand

Gedragstherapeut KAT
Lidnummer GT 0005

Chat-o-Gand helpt katten en hun eigenaren met een reeks aan kwalitatieve diensten voor katten waaronder kattengedragstherapie, vachtzorg en vakantieopvang met als doel het welzijn van zowel mens en kat te verbeteren. Want dat heeft een een positieve invloed op hun relatie. Wij beoogen daarmee gelukkige, stressloze mensen en katten!

"Stressless Cats and People”

Achterdries 29,9050 Gentbrugge,België
Jos Jongen

Jos Jongen

Braaf voor Honden

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0030

Braaf voor Honden richt zich op het voorkomen en behandelen van gedragsproblemen bij honden. De theoretische kennis, di...Lees verder

Jos Jongen

Jos Jongen

Braaf voor Honden

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0030

Braaf voor Honden richt zich op het voorkomen en behandelen van gedragsproblemen bij honden. De theoretische kennis, die berust op wetenschappelijk onderzoek, wordt gecombineerd met de praktijk, die wordt ondersteund door mijn werk als verantwoordelijke adopties in het dierenasiel te Genk.
Het behandelplan wordt op maat gemaakt voor u en uw situatie, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat uw hond weer braaf wordt!

Geulle
Jozefien Dirkx

Jozefien Dirkx

KALLIE. dierengedragstherapie

Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN, KNAAGDIER
Lidnummer GT 0024

Jozefien Dirkx volgde het Postgraduaat in Toegepast Diergedrag aan University College Odisee in Si...Lees verder

Jozefien Dirkx

Jozefien Dirkx

KALLIE. dierengedragstherapie

Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN, KNAAGDIER
Lidnummer GT 0024

Jozefien Dirkx volgde het Postgraduaat in Toegepast Diergedrag aan University College Odisee in Sint-Niklaas, waar ze, op basis van wetenschappelijk onderzoek en dankzij lessen van experts van over heel Europa, het gedrag van huisdieren leerde begrijpen. Door haar eigen huisdieren en haar vrijwilligerswerk in dierenasielen in Spanje, Portugal en België deed ze ervaring op bij verschillende diersoorten, waaronder ook honden van allerhande rassen, kruisingen en groottes met elk een eigen verhaal.
Ook jou wil ze met veel toewijding helpen om je dier nog beter te begrijpen. Met KALLIE. dierengedragstherapie biedt ze daarom gedragsadvies, -therapie en -training op maat aan, voor zowel hond, kat, konijn en cavia als paard. Ongewenst gedrag kan wijzen op onderliggende stress voor het dier, maar ook de baasjes zitten vaak met de handen in het haar. Het doel van KALLIE. dierengedragstherapie is dan ook om dieperliggende inzichten in het gedrag van je dier te krijgen en deze inzichten samen om te zetten tot een haalbaar behandelplan.

Daarnaast ben je ook voor uitgebreide adviesmomenten, trainingssessies en theorielessen bij KALLIE. aan het juiste adres. Tips nodig bij de aanschaf van een puppy? Twijfels bij de introductie van twee katten? Of gewoon interesse in wat je hond je nu eigenlijk wilt vertellen?

Ze helpt jou en je dier(en) graag verder in het Nederlands, Frans, Spaans of Engels!

Limburg en Vlaams-Brabant vanuit Sint-Truiden
Kelly Van der Stappen

Kelly Van der Stappen

The Pet Coach

Gedragstherapeut KAT
GT 0037

Ik coach leergierige baasjes naar een stressvrije relatie met hun kat.

Kelly Van der Stappen

Kelly Van der Stappen

The Pet Coach

Gedragstherapeut KAT
GT 0037

Ik coach leergierige baasjes naar een stressvrije relatie met hun kat.

 • ik help je ontdekken wat jouw kat nodig heeft om gelukkig te zijn. Daarmee heb je alle tools in handen om probleemgedrag te voorkomen en een hechte relatie met je kat te bouwen.
 • ik leer je stap voor stap hoe je je communicatie met je kat verbetert zodat jullie elkaar beter begrijpen.
 • ik ondersteun je om probleemgedrag van je kat, zoals onzindelijkheid, krabben, agressie, enz. grondig aan te pakken.

Want ik voel dat ik een wezenlijk verschil kan maken in het geluk van katten én hun baasjes.
En dat geeft me een warm gevoel ... bakken energie ... en een smile tot achter mijn oren.

Overijse
Kristel Van Hoey

Kristel Van Hoey

Pet-Consulting

Gedragstherapeut KAT - HOND
Lidnummer GT 0001

Toen ik vele jaren geleden zelf samenleefde met mijn border collie Daantje met een ernstig gedragsprobleem...Lees verder

Kristel Van Hoey

Kristel Van Hoey

Pet-Consulting

Gedragstherapeut KAT - HOND
Lidnummer GT 0001

Toen ik vele jaren geleden zelf samenleefde met mijn border collie Daantje met een ernstig gedragsprobleem startte ik met het volgen van het Postgraduaat Toegepast Diergedrag, enkel en alleen om Daantje nog beter te kunnen helpen.

Tegen het einde van de opleiding en nu vele jaren later besef ik dat Daantje mij een schat aan waardevolle ervaringsdeskundigheid cadeau gedaan had. De som van de opgedane kennis in het postgraduaat en de ervaring met Daantje zorgen ervoor dat ik heel gericht kan helpen en emotioneel ondersteunen. En omdat ik ook een gepassioneerd kattenliefhebber en - eigenaar ben besloot ik om ook de katteneigenaren bij te staan.

Op die manier is Pet-Consulting ontstaan: uit liefde voor mens en dier. Opdat de lessen ontvangen van het Postgraduaat maar vooral ook van Daantje andere mensen en hun dieren zouden kunnen helpen in harmonie en gelukkig samen te leven.

Mosselstraat 34,8490 Jabbeke/Zerkegem,België
Laura Bangels

Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

Gedragstherapeut HOND, PAARD
Lidnummer GT 0021

Passie voor honden én een grondige kennis van hun gedrag zijn de fundamenten van het Gedragscentrum voor honden.
...Lees verder

Laura Bangels

Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

Gedragstherapeut HOND, PAARD
Lidnummer GT 0021

Passie voor honden én een grondige kennis van hun gedrag zijn de fundamenten van het Gedragscentrum voor honden.

Het Gedragscentrum werd in 2009 opgericht door Laura Bangels, onmiddellijk nadat ze haar diploma Msc Dierwetenschappen, Diergezondheid-en gedrag met specialisatie ethologie aan Wageningen Universiteit heeft behaald.

Intussen bestaat het Gedragscentrum uit een sterk team van hooggeschoolde hondenexperts, elk met hun eigen achtergrond en specialisatie. Wij werken ook nauw samen met Canifit, een trainings-en revalidatiecentrum voor honden.

Het is onze passie om u te helpen uw hond weer beter te begrijpen, u inzicht te geven in zijn gedrag en samen met u op zoek te gaan naar haalbare oplossingen zodat jullie weer ten volle van elkaar kunnen genieten!

Centraal in onze werkwijze staat kennis over hondengedrag, meer bepaald wetenschappelijk onderbouwde kennis, de natuurlijke behoeften van honden, hun emoties en leefwereld. Het resultaat is vertrouwen, wederzijds respect en een onverwoestbare relatie, en dat wensen we iedere hond én ieder baasje toe!

U kan bij ons terecht voor begeleiding bij puppyopvoeding- en training, gedragstherapie, lezingen, workshops en opleidingen in hondengedrag.

Met passie en plezier,

Laura Bangels & Team GVH

Regio Lummen
Lieve De Ridder

Lieve De Ridder

Amyra Dogs

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0019

Hondenschool sedert 2002 & hotel sedert 2015 voor max 20 honden

Individuele training, groepstraining

Gedragsther...Lees verder

Lieve De Ridder

Lieve De Ridder

Amyra Dogs

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0019

Hondenschool sedert 2002 & hotel sedert 2015 voor max 20 honden

Individuele training, groepstraining

Gedragstherapie

Waterhoek 7,9290 Berlare
Rian Segers-Lensen

Rian Segers-Lensen

AmiVie

Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0043

Rian Segers-Lensen is dierbiologe, die al haar hele leven gepassioneerd is over gedrag en welzijn van die...Lees verder

Rian Segers-Lensen

Rian Segers-Lensen

AmiVie

Gedragstherapeut HOND en KAT
GT 0043

Rian Segers-Lensen is dierbiologe, die al haar hele leven gepassioneerd is over gedrag en welzijn van dieren.

Al haar studies werden zorgvuldig gekozen rondom dit thema:
- Biologie (Wageningen University, NL), specialisatie diergedrag en -welzijn.
- Doctoraatstudie (Université de Namur, BE), omtrent persoonlijkheid en probleemgedrag bij honden.
- Postgraduaat in Companion Animal Behaviour and Welfare (Odisee University College, BE), verdere specialisatie in probleemgedrag bij honden & katten.

Daarnaast heeft ze praktijkervaring opgedaan als vrijwilliger asielhonden uitlaten, assistente bij een dierenkliniek en natuurlijk haar eigen hondje en katten.

AmiVie's missie is het verbeteren van de relatie tussen mens en dier, gebaseerd op begrip en respect. Volgende principes staan hierbij centraal:

- positieve methodes, als basis voor een goede relatie.
- hoge standaard: regelmatige bijscholing om u de beste adviezen te blijven geven.
- advies op maat: aangepast aan de wensen van u en uw dier.

Kortom: AmiVie biedt u handvaten voor een gelukkig leven met uw dier;
Vrienden voor het leven!

Driebekenweg 14,Maaseik,3680
Sarah Schaerlaeckens

Sarah Schaerlaeckens

Dierengedragspraktijk

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0026

Sarah is gespecialiseerd in het gedrag van honden en katten. Na het volgen van diverse beroepsopl...Lees verder

Sarah Schaerlaeckens

Sarah Schaerlaeckens

Dierengedragspraktijk

Gedragstherapeut KAT, HOND
Lidnummer GT 0026

Sarah is gespecialiseerd in het gedrag van honden en katten. Na het volgen van diverse beroepsopleidingen en enkele jaren praktijkervaring, studeerde ze af in het postgraduaat Toegepast Dierengedrag aan de Odisee Hogeschool.

Iedereen is welkom om het gedrag van zijn of haar dier te bekijken. Met veel kennis en plezier geeft Sarah begeleiding bij de opvoeding van jouw pup of kitten. Daarnaast kan je bij haar steeds terecht voor gedragsconsultaties voor je hond of kat. Vanuit Wijnegem komt zij bij jou aan huis of je kan terecht in haar praktijk.
Daarnaast geeft Sarah regelmatig lezingen en workshops en geeft ze ook preventief advies bij speciale gebeurtenissen zoals een verhuis, de komst van een baby, de aankoop van een pup en de keuze van het ras. Wil je graag jouw hond een uitdaging geven, dan kan je ook terecht voor detectie- en/of speurlessen.

Denk je dat Sarah jou kan helpen? Aarzel dan niet om contact te nemen.

Wijnegem
Sedrick Vangronsveld

Sedrick Vangronsveld

Kwispeltherapie

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0004

Sedrick Vangronsveld is gediplomeerd hondengedragstherapeut en blogger bij Kwispeltherapie. Hij is ook stichtend lid van v...Lees verder

Sedrick Vangronsveld

Sedrick Vangronsveld

Kwispeltherapie

Gedragstherapeut HOND
Lidnummer GT 0004

Sedrick Vangronsveld is gediplomeerd hondengedragstherapeut en blogger bij Kwispeltherapie. Hij is ook stichtend lid van vzw Vereniging voor Diergedragsprofessionals. Zijn aanpak is humaan en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hij combineert jaren praktische ervaring met enkele van de meest gerespecteerde certificaten in het vakgebied.

Door lezingen te geven en maandelijks artikels te schrijven op zijn blog over de hond, wil hij preventief werken aan gedragsproblemen. Als hondengedragstherapeut helpt hij mensen en honden met als doel het welzijn van beide te verhogen en het gedrag aan te passen.

Tijdens zijn bachelor studies dierenzorg, ontwikkelde hij een speciale interesse in het gedrag van dieren. Zo heeft hij onder andere in Mokopane (Zuid-Afrika) een dwergnijlpaard getraind om deel te nemen aan haar eigen verzorging. In de zoo van Pretoria (Zuid-Afrika) heeft hij verrijking ontwikkeld voor jachtluipaarden en jakhalzen. Na zijn bachelor is hij dan ook een postgraduaat gaan doen in Applied Animal Beviour (Odisee). Hij blijft zich voortdurend bijscholen in de wondere wereld van hondengedrag.

Stevoortse Kiezel 223,3512 Stevoort,België
Sofie Vanwinckel

Sofie Vanwinckel

Brave Loebas

Gedragstherapeut HOND, KONIJN, KNAAGDIER
GT 0036

Bij Brave Loebas sta ik achter een persoonlijke aanpak waarbij zowel eigenaar als baasje cent...Lees verder

Sofie Vanwinckel

Sofie Vanwinckel

Brave Loebas

Gedragstherapeut HOND, KONIJN, KNAAGDIER
GT 0036

Bij Brave Loebas sta ik achter een persoonlijke aanpak waarbij zowel eigenaar als baasje centraal staan. Ik werk beloningsgericht en dit om de band te versterken en het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.
Al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in dieren en was de keuze voor mijn opleiding als dierenartsassistente geen verrassing. In 2018 studeerde ik af als dierenartsassistente bij Thomas more Hogeschool en voelde ik dat er nog wat miste. Door mijn speciale band met de hond van mijn grootmoeder en mijn konijnen thuis wou ik graag verder leren over het gedrag van dieren. In Juli 2021 ben ik afgestudeerd als Clinical Animal Behaviourist bij Odisee Hogeschool. Hierna heb ik Brave Loebas opgericht om gedragsproblemen op te lossen en te voorkomen bij zowel honden als konijnen en knaagdieren.
Niet enkel het gedrag staat centraal maar ook hun welzijn wil ik verbeteren. Ook wil ik ervoor zorgen dat zeker bij de kleinere huisdieren (konijn en knaagdier) de vele misverstanden worden aangepakt. Ze blijven een van de meest onderschatte huisdieren.

Halensestraat 65,Halen,3545
Sonja Das

Sonja Das

De Katsulent

Gedragstherapeut KAT
GT 0060

Wil je een kitten of kat toevoegen aan je gezin? Wil je jouw kat beter leren begrijpen? Of vertoont jouw kat agre...Lees verder

Sonja Das

Sonja Das

De Katsulent

Gedragstherapeut KAT
GT 0060

Wil je een kitten of kat toevoegen aan je gezin? Wil je jouw kat beter leren begrijpen? Of vertoont jouw kat agressie, angst of onzindelijkheid en zit je met je handen in het haar?

Het is mijn missie om katten en hun baasjes gelukkig te laten samenleven. Ik help jou en je kat met advies, training en therapie.

Afgestudeerd als Clinical Animal Behaviorist, werk ik op basis van moderne wetenschappelijke inzichten en positieve trainingsmethoden. Daarnaast volg ik bijkomende opleidingen om je ook op het vlak van voeding en vachtverzorging bij te staan. Ik deel al mijn kennis, ervaring en expertise met jou en jij mag op mij rekenen als je steun en toeverlaat.

We ontrafelen stap voor stap het geheim hoe jij en je kat gelukkig samen kunnen zijn. Een traject dat van onschatbare waarde is, en een investering in jarenlang geluk.

Dilsen - Stokkem,3650

Gedragsdierenartsen

Christine Halsberghe

Christine Halsberghe

DAP Halsberghe Gheysen

Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0017

Christine Halsberghe

Christine Halsberghe

DAP Halsberghe Gheysen

Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0017

8500 Kortrijk
Greet Diels

Greet Diels

Talk2Pets

Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0006

Talk 2 Pets is als diergedragspraktijk gevestigd binnen de praktijk van dierenartsen Kim en Greet.
We zi...Lees verder

Greet Diels

Greet Diels

Talk2Pets

Gedragsdierenarts KAT - HOND
Lidnummer GD 0006

Talk 2 Pets is als diergedragspraktijk gevestigd binnen de praktijk van dierenartsen Kim en Greet.
We zien in onze dagelijkse praktijk regelmatig dieren met gedragsproblemen. Diergedragstherapie voor kat en hond achterhaalt en analyseert de emoties achter het probleemgedrag en zorgt ervoor dat we onze geliefde huisdieren beter begrijpen, zodat ze minder gestressed door het leven gaan.

De gedragspraktijk heeft als doel het welzijn van zowel dier als baasje te verbeteren, door mensen te helpen om de taal van hun huisdier beter te begrijpen. We nemen de tijd om te luisteren en een gepaste oplossing te vinden. Het brengt rust in het leven van dier en mens.

We staan voor een eerlijke en open communicatie, naar u en uw dierenarts toe, en voor een werkwijze die gebaseerd is op wetenschappelijke informatie.

Kerkstraat 215,1851 Humbeek,België
Ilse Rediers

Ilse Rediers

BehiVet

Gedragsdierenarts KAT- HOND
Lidnummer GD 0008

Als tweedelijns gedragsdierenarts heb ik mij uitsluitend toegelegd op diergedrag en dierenwelzijn. Ik werk...Lees verder

Ilse Rediers

Ilse Rediers

BehiVet

Gedragsdierenarts KAT- HOND
Lidnummer GD 0008

Als tweedelijns gedragsdierenarts heb ik mij uitsluitend toegelegd op diergedrag en dierenwelzijn. Ik werk daarom zeer nauw samen met een zeer groot aantal dierenartsen uit de provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Mijn doel is om mensen een beter inzicht te geven in het gedrag en welzijn van hun hond/kat. Op die manier is het mogelijk een liefdevolle en hechte relatie op te bouwen op basis van vertrouwen en met respect voor elkaars noden en levenskwaliteit. Want niets is mooier in ons leven dan het voorrecht om te mogen samenleven met een hond/kat en oprecht te kunnen zeggen: Een hond/kat is “Man’s best friend”.

Je kan bij mij terecht met gedragsproblemen bij honden en katten, puppyschool, lezingen over diergedrag, dierenwelzijn en dierengezondheid en advies over de aankoop, opvoeding, gedragsproblemen en welzijn van honden en katten.

Behivet werkt ook mee aan volgende projecten:

 • Pup4Life: een project van de Limburgse Dierenartsen om eigenaars te helpen bij hun keuze van een gezonde en geschikte hond die bij hen past en bij de keuze van een fokker.
 • http://www.pup4life.be

 • Purpose Dogs: de VZW die een kweekprogramma heeft opgezet met als doel het optimaliseren van de fysieke en karakteriële kenmerken van assistentiehonden in wording op een wetenschappelijk onderbouwde wijze en met respect voor dierenwelzijn.
 • http://www.purpose-dogs.be

 • The Blue Dog: de VZW die kinderen en hun ouders leert omgaan met honden op een veilige manier.
 • https://www.thebluedog.org/nl

3583 Paal,België
Katrien Drijvers

Katrien Drijvers

Ubasti

Gedragsdierenarts KAT
Lidnummer GD 0027

Na mijn studies diergeneeskunde raakte ik gefascineerd door gedragsproblemen bij katten en daarom volg...Lees verder

Katrien Drijvers

Katrien Drijvers

Ubasti

Gedragsdierenarts KAT
Lidnummer GD 0027

Na mijn studies diergeneeskunde raakte ik gefascineerd door gedragsproblemen bij katten en daarom volgde ik de Postgraduaat Toegepast Dierengedrag aan het Kahosl. Ik leg me nu volledig toe op kattengedrag.

Bij Ubasti kunt u zowel terecht voor gedrag van uw kat (-ten) waar u een probleem mee ondervindt (bv. mijn kat plast naast de kattenbak), als voor preventief advies (bv. ik ga verhuizen, hoe pak ik dat het beste aan).

Ik werk bij gedragsproblemen graag nauw samen met uw eigen dierenarts, want dikwijls is er bij ongewenst gedrag ook een fysieke factor (bv. een blaasprobleem) die meespeelt.

Vroeger heb ik zelf ondervonden dat samenleven met een dier met gedragsproblemen niet steeds gemakkelijk is. Mijn doel is dan ook om de band tussen u en uw dier te behouden of terug te verbeteren.
Katten kijken op een andere manier naar de wereld dan wij mensen, dus een gedragsconsult start steeds vanuit de aard en de noden van de kat als diersoort, wat dan wordt toegepast op uw specifieke situatie. Begrijpen waarom een kat doet wat ze doet, is dus de basis om naar een oplossing toe te werken en terug een gelukkige kat én eigenaar te krijgen.

Herne (regio Ninove, Halle, Aalst, Geraardsbergen)
Prof. Dr. Anouck Haverbeke

Prof. Dr. Anouck Haverbeke

Vet Ethology

Gedragsdierenarts HOND, KAT, KONIJN, KNAAGDIER, VOGEL, PAARD en REPTIEL
GD 0041

Vet Ethology is ontstaan uit passie voor mens en dier. Ons doe...Lees verder

Prof. Dr. Anouck Haverbeke

Prof. Dr. Anouck Haverbeke

Vet Ethology

Gedragsdierenarts HOND, KAT, KONIJN, KNAAGDIER, VOGEL, PAARD en REPTIEL
GD 0041

Vet Ethology is ontstaan uit passie voor mens en dier. Ons doel is om de mens-dierrelatie weer in het middelpunt van de aandacht te plaatsen en het de plaats te geven die het verdient.
Vet Ethology biedt consultaties in gedragsdiergeneeskunde,
individuele en collectieve trainingslessen voor puppy’s, honden, paarden en andere gewervelde dieren,
cursussen in diergedrag, training en natuurlijke diergeneeskunde.

Doctor in Veterinary Medicine – PhD in Ethology
EBVS© European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine
Professor UGent
Vice-president European College Behavioural Medicine and Animal Welfare

Overijse,3090
Tiny De Keuster

Tiny De Keuster

DAP Gedrag

Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GD 0033

Een gedragsonderzoek door een dierenarts EBVS® Specialist heeft als doel om het functioneren van je huisdier te o...Lees verder

Tiny De Keuster

Tiny De Keuster

DAP Gedrag

Gedragstherapeut HOND, KAT
Lidnummer GD 0033

Een gedragsonderzoek door een dierenarts EBVS® Specialist heeft als doel om het functioneren van je huisdier te onderzoeken. Meer bepaald: waarom vertoont jouw huisdier een bepaald gedrag en hoe komt het dat er geen verbetering optreedt (ondanks je inspanningen).
Het uiteindelijke doel is om een gedragsdiagnose te stellen, alsook om perspectief te geven, meer bepaald : wat kan er precies worden gedaan om het gedrag van jouw huisdier alsook het welzijn van de omgeving te herstellen.

Oostveldkouter 222,Lovendegem,9920
Wim Neirinckx

Wim Neirinckx

Easy Dog Education

Gedragsdierenarts HOND
Lidnummer GD 0066

Als dierenarts zag ik vele hondenbaasjes worstelen met het probleemgedrag van hun hond zonder dat zij de gepaste hulp ...Lees verder

Wim Neirinckx

Wim Neirinckx

Easy Dog Education

Gedragsdierenarts HOND
Lidnummer GD 0066

Als dierenarts zag ik vele hondenbaasjes worstelen met het probleemgedrag van hun hond zonder dat zij de gepaste hulp kregen. Zelf had ik Easy ook zo'n probleemhond. Daarom verdiepte ik mij meer en meer in het gedrag van honden via boeken en bijscholingen. Ik besefte dat gedrag een vergeten tak van de diergeneeskunde is. Zo is Easy Dog Education geboren.

In een hondenwereld met uiteenlopende meningen onderscheid ik mij door op een wetenschappelijk onderbouwde en diervriendelijke manier te werken. Voor kleine en grote gedragsproblemen kan je terecht voor een persoonlijke aanpak om op een gelukkige manier met je hond samen te leven. Je kan ook via puppy klassen en advies vermijden dat je hond gedragsproblemen krijgt.

Idegemplein 5,Geraardsbergen,9506

Gedragscoaches

Anja Op de Beeck

Anja Op de Beeck

Gedragscentrum voor honden

Gedragscoach HOND
GC 0063

Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om w...Lees verder

Anja Op de Beeck

Anja Op de Beeck

Gedragscentrum voor honden

Gedragscoach HOND
GC 0063

Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te leven.

Wij geloven in samenwerken, het bundelen van krachten. Intern, door bij elkaar te rade te gaan zodat we onze blinde vlekken kunnen omzeilen. Extern, door beroep te doen op professionals met een expertise in hun vakgebied.

De lat ligt hoog, ieder van ons is hooggeschoold en beheerst hedendaagse, wetenschappelijk onderbouwde kennis over hondengedrag.

Kennis krijgt echter pas kracht wanneer ze een verschil kan teweegbrengen in het dagelijks leven, bij iedere unieke hond en ieder uniek gezin. Om deze vertaalslag te maken, bestaat ons team dan ook enkel uit experts die gepassioneerd zijn door hond én mens.

Kortom: een persoonlijke, warme aanpak met passie en kennis.

Zonhoven,3520
Annelies De Paep

Annelies De Paep

Wablaf

Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0034

Met Wablaf help ik jou het gedrag van je hond te vertalen in duidelijke taal. Waarmee je vervolgens gerich...Lees verder

Annelies De Paep

Annelies De Paep

Wablaf

Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0034

Met Wablaf help ik jou het gedrag van je hond te vertalen in duidelijke taal. Waarmee je vervolgens gerichte stappen kan zetten naar een nieuw, begripvol toekomstperspectief.

Ik ben er voor jou en jouw hond en bied professionele begeleiding bij gedragsproblemen. Vanuit mijn ervaring met asiel- en straathonden, mijn werk als instructrice en hondengedragsdeskundige bouwen we samen aan dat nieuwe verhaal.

Dit voor de doelstellingen die jij voor ogen hebt op een vrije, respectvolle én beloningsgerichte manier, aangepast aan jouw mogelijkheden en de behoeften van je hond.

Benedenstraat 50,Bavegem,9520
Caroline Goessens

Caroline Goessens

Dogease

Gedragscoach HOND
GC 0057

Dogease ondersteunt je bij de opvoeding van je puppy of het probleemgedrag van je hond. In een persoonlijk begeleidingstraject krijg ...Lees verder

Caroline Goessens

Caroline Goessens

Dogease

Gedragscoach HOND
GC 0057

Dogease ondersteunt je bij de opvoeding van je puppy of het probleemgedrag van je hond. In een persoonlijk begeleidingstraject krijg je informatie en adviezen, zodat jij én je viervoeter op weg kunnen naar meer rust en ontspanning.

Brasschaat,2930
Daniëlla De Coster

Daniëlla De Coster

Paws in Touch

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0018

Welkom bij Paws in Touch!

Waar zwart of wit niet langer bestaan, waar grijs de nieuwste mode is en waar welzijn...Lees verder

Daniëlla De Coster

Daniëlla De Coster

Paws in Touch

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0018

Welkom bij Paws in Touch!

Waar zwart of wit niet langer bestaan, waar grijs de nieuwste mode is en waar welzijn altijd een plaatsje krijgt op nummer 1. Wil je je dier trainen of wil je begeleiding bij de opvoeding? Wil je je dier gelukkiger maken of zoek je een manier om die unieke "klik" te maken met je dier?

Then let's get in touch! ?

3080 Tervuren
Daphné Naassens

Daphné Naassens

DNA Dogs Natural Attitude

Gedragscoach HOND
GC 0062

Bij mij ben je aan het juiste adres voor persoonlijke 1-op-1 ondersteuning, begeleiding en verdere opleiding van jou...Lees verder

Daphné Naassens

Daphné Naassens

DNA Dogs Natural Attitude

Gedragscoach HOND
GC 0062

Bij mij ben je aan het juiste adres voor persoonlijke 1-op-1 ondersteuning, begeleiding en verdere opleiding van jouw geliefde huisdier. Dit voor zowel puppybegeleiding, alle vormen van hondentraining en doorgedreven gedragsbegeleiding.

Deinze,9800
Eline Vanderschommen

Eline Vanderschommen

Gedragscentrum voor Honden

Gedragscoach HOND
GC 0054

Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te...Lees verder

Eline Vanderschommen

Eline Vanderschommen

Gedragscentrum voor Honden

Gedragscoach HOND
GC 0054

Het Gedragscentrum voor honden bestaat uit bezielde hondenexperts met eenzelfde missie: mensen en honden helpen om weer fijn samen te leven.

Wij geloven in samenwerken, het bundelen van krachten. Intern, door bij elkaar te rade te gaan zodat we onze blinde vlekken kunnen omzeilen. Extern, door beroep te doen op professionals met een expertise in hun vakgebied.

De lat ligt hoog, ieder van ons is hooggeschoold en beheerst hedendaagse, wetenschappelijk onderbouwde kennis over hondengedrag. Kennis krijgt echter pas kracht wanneer ze een verschil kan teweegbrengen in het dagelijks leven, bij iedere unieke hond en ieder uniek gezin. Om deze vertaalslag te maken, bestaat ons team dan ook enkel uit experts die gepassioneerd zijn door hond én mens.

Kortom: een persoonlijke, warme aanpak met passie en kennis.

Lummen,3560
Julie Houtmeyers

Julie Houtmeyers

Cat Coach Julie

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0020

Sinds 2009 werk ik als dierenarts kleine huisdieren. Naast de gezondheid van dieren is ook hun algeheel welzijn voor mi...Lees verder

Julie Houtmeyers

Julie Houtmeyers

Cat Coach Julie

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0020

Sinds 2009 werk ik als dierenarts kleine huisdieren. Naast de gezondheid van dieren is ook hun algeheel welzijn voor mij superbelangrijk. Om mijn kattenpatiëntjes in de praktijk nog beter te kunnen helpen volgde ik daarom in 2018 de opleiding tot Felinova Cat Coach.
Mijn missie is hierbij om mensen hun kat beter te leren begrijpen. Zo hoop ik het welzijn van katten te verbeteren en katten én hun baasjes nog gelukkiger te maken.

Dit doe ik door adviezen te geven over de noden van een kat, optimalisatie van de omgeving, hoe een verhuis of de komst van een nieuw katje best aan te pakken, … maar ik geef ook graag advies op maat bij ongewenst gedrag of probleemgedrag.

Om dit op de best mogelijke manier te doen en een zo breed mogelijk wetenschappelijk onderbouwde kennis te vergaren, blijf ik heel regelmatig opleidingen volgen. En ik vind het ook heel fijn wat kennis door te geven aan een groter publiek door zelf lezingen of lessen te geven.

Ik kijk ernaar uit ook iets voor jou te kunnen betekenen!

9031 Drongen
Karen Verdegem

Karen Verdegem

Happy Healthy Felifriends

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0010

In 2001 studeerde ik als dierenarts kleine huisdieren af. In 2012 volgde ik mijn eerste opleidingen over het gedrag bij de kat....Lees verder

Karen Verdegem

Karen Verdegem

Happy Healthy Felifriends

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0010

In 2001 studeerde ik als dierenarts kleine huisdieren af. In 2012 volgde ik mijn eerste opleidingen over het gedrag bij de kat. Als praktijkdierenarts werd ik regelmatig geconfronteerd met katjes met gedragsproblemen maar vond ik niet te kunnen helpen naar behoren.

Ik besloot dan ook in het Felinova Cat Coach programma te stappen en behaalde mijn diploma in december 2018. De praktijk heeft ondertussen een ISFM zilver status gekregen. Ik heb mij nog verder verdiept in kattengedrag en heb mijn diploma Applied Animal Behaviour (feline) Level 5 met onderscheiding behaald in oktober 2021 aan Compass Education.  Met trots ben ik nu dan ook Animal Behaviour Technician (feline).

In het najaar van 2019 volgde ik bij Syntra een cursus vachtverzorging bij de kat om zo op alle fronten een professionele aanpak te kunnen bieden en garanderen! Ik engageer mij als dierenarts in de praktijk en als Cat Coach aan huis, om vele katjes en hun baasjes gelukkiger te maken door mijn kennis toe te passen en adviezen op maat te geven.

Azaleastraat 19,9930 Lievegem,België
Kurt Van de Sompele

Kurt Van de Sompele

Dogsupport

Gedragscoach HOND
GC 0058

Expert in beloningsgerichte hondentraining & therapie

Lees verder

Kurt Van de Sompele

Kurt Van de Sompele

Dogsupport

Gedragscoach HOND
GC 0058

Expert in beloningsgerichte hondentraining & therapie

 

Deinze,9800
Laura Van der Hoeven

Laura Van der Hoeven

G·U·S·T·T

Gedragstherapeut HOND
GC 0061

Ik ben Laura, gediplomeerd hondentrainer en gedragscoach.
Als trainer is het mijn doel is om baasjes te onderst...Lees verder

Laura Van der Hoeven

Laura Van der Hoeven

G·U·S·T·T

Gedragstherapeut HOND
GC 0061

Ik ben Laura, gediplomeerd hondentrainer en gedragscoach.
Als trainer is het mijn doel is om baasjes te ondersteunen bij de opvoeding van hun trouwe viervoeter zodat ze op een fijne manier met hen kunnen samenleven en problemen kunnen voorkomen worden.
Bij eventuele problemen wil ik hier als gedragscoach verder op inzetten en extra begeleiding bieden zodat ook in deze situaties de baasjes en hun hond weer met vertrouwen en plezier kunnen samenleven.

Werchter,3118
Laurie Simoen

Laurie Simoen

AAP vzw

Gedragscoach HOND en KAT
GC 0040

Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en...Lees verder

Laurie Simoen

Laurie Simoen

AAP vzw

Gedragscoach HOND en KAT
GC 0040

Animal Assisted Projects vzw ontstond vanuit een passie om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, en zo iedereen nóg gelukkiger te maken.

Zo matchen we huisdieren aan plusbaasjes, vrijwilligers met een hart voor dieren die in de buurt wonen. Ook leiden we huisdieren en hun eigenaars op tot AAI-teams, die met hun bezoekjes een glimlach toveren op de gezichten van de bewoners van de therapeutische centra of woonzorgcentra. Daarnaast willen we onze kennis en expertise over huisdieren delen met zo veel mogelijk mensen.

Je kunt bij AAP vzw terecht voor gedegen en wetenschappelijk onderbouwd advies over het gedrag van je hond en kat. We onderzoeken samen waarom je dier zich op een bepaalde manier gedraagt, en maken een stappenplan op maat voor jullie unieke situatie. Natuurlijk werken we steeds met positieve trainingsmethodes, zodat jullie band en vertrouwen kunnen blijven groeien.

Contacteer ons gerust bij vragen over je hond(en) of kat(ten), we helpen je graag verder!

Antwerpen,2050
Miet Lambrichts

Miet Lambrichts

Educanes

Gedragscoach HOND
GC 0055

Honden zijn niet meer weg te denken uit onze levens. Eeuwen geleden hebben we ze gedomesticeerd. Vandaag beschouwen ...Lees verder

Miet Lambrichts

Miet Lambrichts

Educanes

Gedragscoach HOND
GC 0055

Honden zijn niet meer weg te denken uit onze levens. Eeuwen geleden hebben we ze gedomesticeerd. Vandaag beschouwen we ze als deel van ons gezin. Is dit wel zo vanzelfsprekend?

Weten wat een hond is, wat een hond nodig heeft en hoe we daaraan tegemoet kunnen komen, is volgens mij de sleutel tot succesvol samenleven. Om up-to-date kennis en informatie over honden te verspreiden en zo mijn steentje bij te dragen aan dierenwelzijn en het verbeteren van de relatie tussen mensen en honden, richtte ik in 2017 Educanes op.

Binnen Educanes staan wetenschappelijk onderbouwde kennis en de passie om deze kennis door te geven aan mensen centraal. Kennis leidt namelijk tot inzicht en begrip, tot het vinden van de juiste aanpak of oplossing, tot een betere communicatie en een sterke relatie. Ik werk hiervoor ook samen met andere professionals (gedragsdierenartsen, 1ste-lijnsdierenartsen en specialisten, fysiotherapeuten,...), die allemaal gespecialiseerd zijn in hun vakgebied.

Bij alles wat ik doe, kijk ik niet alleen naar de noden van de hond, maar evenzeer naar die van zijn eigenaar. In een relatie moeten alle partijen zich goed voelen. Dat is de enige manier om gelukkig samen te leven.

Je kan bij Educanes terecht voor puppybegeleiding en -training, gedragstherapie en lezingen.

Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort! Ik kijk er alvast naar uit!

Neeroeteren,3680
Sylvie Aelvoet

Sylvie Aelvoet

MEOWdeluxe

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0012

Sylvie van MEOWdeluxe biedt verschillende professionele diensten aan voor katten, doceert vachtverzorging bij Syntra ...Lees verder

Sylvie Aelvoet

Sylvie Aelvoet

MEOWdeluxe

Gedragscoach KAT
Lidnummer GC 0012

Sylvie van MEOWdeluxe biedt verschillende professionele diensten aan voor katten, doceert vachtverzorging bij Syntra Veurne en werkt als medisch secretaresse op de Faculteit Diergeneeskunde KHD te Merelbeke.

Als kattencoiffeuse ben ik vooral bezig met de vachtverzorging van katten in mijn kattensalon te Lokeren of bij de klanten thuis. Tweemaal per jaar geef ik les over vachtverzorging van de kat bij Syntra Veurne. Beginnende kattentrimmers kunnen bij mij in het salon terecht voor een individuele praktijkles. Bovendien is er in het kattensalon een aanbod van allerlei kattenartikelen die vacht- of gedragsondersteunend zijn.

Als Felinova Cat Coach kan u bij mij terecht voor preventief kattengedragsadvies, optimalisatie van de leefomgeving, verrijking voor de kat, basistrainingen en vooral ook begeleiding van seniorkatten. Begeleiding en ondersteuning van seniorkatten is trouwens ook mijn grootste missie!

Als kattenoppas aan huis, verzorg ik katten met de grootste zorg! Tijdens de oppasperiode ben ik dagelijks bij de kat en observeer ik automatisch het kattengedrag en de leefomgeving. Zo kan de oppasperiode ook gecombineerd worden met een gedragsconsult.

.

Bezoek mijn Youtubekanaal en volg me op
Pinterest.

“MEOWdeluxe is gespecialiseerd in vachtverzorging voor katten en coaching van katten en hun personeel”

MEOWdeluxe.

Eekstraat 53,9160 Lokeren,België
Tatjana Breukink

Tatjana Breukink

Talafie

Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0052

Bouwen aan teamwork met een Talafie twist.
Het heeft me even tijd gekost om mijn passie in het leven te v...Lees verder

Tatjana Breukink

Tatjana Breukink

Talafie

Gedragscoach HOND
Lidnummer GC 0052

Bouwen aan teamwork met een Talafie twist.
Het heeft me even tijd gekost om mijn passie in het leven te vinden. Dit veranderde echter snel toen Lanka in mijn leven kwam. Ze leerde mij hoe leuk het is om samen te werken met honden. Om uitdagingen aan te gaan en echt op zoek te gaan naar wat past bij jou en je hond.

En dit, dit wil ik graag met jou delen! Hoe leuk het samenwerken met een hond kan zijn, zowel voor jou als voor je hond. Aan hoe je werkt aan écht teamwork.

Bij Talafie kan je terecht voor puppy lessen, privélessen rond training en opvoedingsvragen.

Essen,2910
Xana Hendrickx

Xana Hendrickx

K9 Campus GCV

Gedragscoach Hond
GC 0029

K9 Campus biedt hondentraining op maat van de hond en het gezin waarin hij/zij woont.
Lees verder

Xana Hendrickx

Xana Hendrickx

K9 Campus GCV

Gedragscoach Hond
GC 0029

K9 Campus biedt hondentraining op maat van de hond en het gezin waarin hij/zij woont.
Je kan bij K9 Campus terecht bij strubbelingen tussen hond en kind in huis. Ik heb een expertise opgebouwd in hond-en-kind-relaties waardoor we samen de band tussen hond en kind kunnen verbeteren.
Daarnaast geef ik ook gedragscoaching bij probleemgedrag (angst - agressie - verlatingsangst - …) en kan je bij mij ook terecht voor privélessen puppytraining of opvoeding van oudere honden zonder gedragsproblemen of asielhonden.
In kleine groepjes van max. 4 honden worden ook groepslessen gegeven.

Molenbeersel,3640