Hanne Callewaert

Hanne Callewaert

Hondenmanieren

Gedragstherapeut KAT, HOND, KONIJN
Lidnummer GT 0009

"Ik geloof dat samenleven met uw hond in de eerste plaats leuk moet zijn, daarom help ik gemotiveerde hondenbaasjes het beste uit hun hond te halen via positieve hondentraining en gedragstherapie"

Bij Hondenmanieren kan u rekenen op een zeer menselijke aanpak met respect voor uw eigen persoonlijkheid en die van de hond. Ik ben begripvol maar ook gedreven. Daarom vind ik het belangrijk dat u onmiddellijk beterschap ziet in het gedrag van uw hond. Ik werk beloningsgericht en geloof niet in een agressieve aanpak, want dit leidt mogelijks tot nieuw probleemgedrag in de toekomst en het vormt een negatieve ervaring voor hond en eigenaar. Samenwerken met mij moet aangenaam zijn en resultaat op leveren!

Ik studeerde af (magna cum laude) aan de hogeschool Odissee, richting klinisch dierengedragstherapeut en volgde twee gespecialiseerde cursussen bij Geert De Bolster, gekend van televisie. Ik behaalde de certificaten van Honden opvoeder/instructeur en Hondengedragsspecialist. Daarnaast volgde ik de cursus Pet Food Nutrition Specialist bij Dogs Naturally University en bestudeerde ik uitgebreid vakliteratuur rond de voeding en gezondheid van honden.

Op regelmatige basis volg ik bijscholingen, lees de laatste relevante literatuur en volg online seminars, hieronder een overzicht van de meest recente:

  • Clickertraining voor gevorderden bij Syntra
  • T-touch bij Syntra
  • Fixing the unfixable: a new look on separation anxiety bij dog Tec
  • Rocket Recall bij Cold Nose College
  • Meerdere seminaries van Sue Sternberg over angst, nervositeit en interacties tussen honden
  • Workshop Wek de speurneus in je hond! bij Wellopet
  • Hondenmassage en balans bij Wellopet
  • en nog veel meer!

Bovendien heb ik 2 jaar ervaring als vrijwilliger in Dierenasiel Ganzeweide. Daar evalueerde ik de honden en maakte ik verslagen op. Ik verzorgde de honden en trainde met sommigen die het aan konden. Zo heb ik ervaring met veel verschillende soorten honden opgedaan.

Daarnaast werk ik samen met dierenartsen die ik in vertrouwen neem voor het behandelen van een aantal specifieke gedrags- en gezondheidsproblemen.

Ik sta garant voor up-to-date kennis, doorzettingsvermogen en vooral veel warmte voor zowel de hond, als de eigenaars. Hier worden zowel de honden als baasjes niet afgeblaft!

Graag help ik u om te genieten van het samenleven met uw hond en probleemgedrag op te lossen!

Meeuwenlaan 24 A,Westende,8434