Bijscholing: De senior kat en hond

De senior kat en hond kunnen te maken krijgen met heel wat kwaaltjes die een rechtstreekse impact hebben op hun gedrag.

In dit webinar overlopen we waar extra aandacht aan moet besteed worden en wat je kan doen om de senior kat en hond te ondersteunen.
De rol van onder andere pijn, zintuiglijke deficiënties en cognitieve dysfunctie wordt besproken.

Over de sprekers

Joline De Jaegher

Joline De Jaegher is sinds 2010, na het succesvol afronden van de Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan de Kaho Sint-Lieven te Sint Niklaas, werkzaam als kattengedragstherapeute bij Chat-o-Gand. Voordien is ze afgestudeerd als dierverzorgster/dierenartsassistent
aan de Hogeschool Gent in 2008.

Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het haar missie om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.

In 2017 richtte ze ook een uniek katvriendelijke kattenhotel en trimsalon op te Gentbrugge met als doel zowel baasjes als katten een stressless vakantie te bezorgen en katten te helpen aan een gezonde vacht.

Ze is ook regelmatig werkzaam als gastdocente bij Vives Hogeschool o.a. in de opleiding Dierenzorg en het Postgraduaat AAT.

Ten slotte is zij ook auteur van het schitterend kinderboek ‘Snor‘.

Ilse Rediers

ILSE REDIERS is dierenarts en diergedragsdeskundige. Ze kreeg de Scientia Cordequeprijs voor haar eindwerk over het effect van castratie op het gedrag van honden en katten en volgde een postgraduaat toegepast diergedrag. Ze is bestuurslid van VDWE (Vlaamse gedragsdierenartsen), lid van ESVCE (Europese gedragsdierenartsen) en lid van VDG (Vereniging voor Diergedragsprofessionals). Ze volgde meer dan 200 wetenschappelijke bijscholingen, congressen en workshops over diergedrag en -welzijn.

In haar praktijk BehiVet, behandelt ze honden en katten met gedragsproblemen en organiseert ze puppyklasjes. Daarnaast is ze leerkracht Diervakken en geeft ze diverse lezingen en opleidingen omtrent diergedrag, welzijn, gezondheid en ziekten bij hond en kat. Ilse werkte mee aan diverse projecten, zoals Pup4Life van de Limburgse dierenartsen en is sinds 2021 gastdocent in de opleiding ‘gedragscoach’ van Kyno-Coach Academy.

In 2020 publiceerde ze ‘Een vlekkeloos hondenleven – wetenschappelijke benadering van hondengedrag en -welzijn’ (uitgeverij Garant, ISBN 9789044136852).

Voor meer informatie over BehiVet: www.behivet.be.

Praktische info 

Datum: 2 juni 2021

Locatie: Waar jij bent (via zoom)
Ontvangst: om 19u
Einduur: voorzien om 22u ten laatste
Deelnemen: Betaling uitvoeren via de links hieronder of overschrijving + Inschrijven (verplicht) via het formulier hieronder

VDG leden: Gratis
APDT-BENE leden: 10 euro (klik hier om dit bedrag over te maken, vermeld de naam waarmee je inschrijft)
Niet-lid: 19 euro (klik hier om dit bedrag over te maken, vermeld de naam waarmee je inschrijft)

Je kan het bedrag ook overschrijven op BE73 9731  1310 4660. Vermeld de naam waarmee je inschrijft in de mededeling.

Nadat je hebt ingeschreven zal je een bevestiging krijgen op de pagina. De dag van de bijscholing krijg je de zoom-link. De opname van dit webinar blijft 14 dagen ter beschikking.

Inschrijven kan tot en met 1 juni.

Inschrijvingen zijn afgesloten