Bijscholing psychofarmaca, supplementen en feromonen

Inschrijvingen gesloten 

To drug or not to drug? That is the question….

Rond het gebruik van feromonen, supplementen en medicatie ter ondersteuning bij probleemgedrag, bestaan veel meningen, opvattingen en vragen.

Greet Diels legt ons uit welke producten bij ons beschikbaar zijn en welke regelmatig worden gebruikt. Wat is de meerwaarde en is het nodig om deze hulpmiddelen te gebruiken? Geef je dan de voorkeur aan een supplement of neem je de sprong naar geregistreerde medicatie? Werken supplementen wel allemaal even goed? En zijn ze altijd even veilig? Is het gebruik van gedragsmedicatie steeds de oplossing? …..

In de volgende bijscholing proberen we hierop een antwoord te geven. We overlopen de do’s en don’ts van het gebruik van supplementen en psychofarmaca.

Daarna zal CEVA het gebruik van feromonen toelichten + het splinternieuwe product Feliway OPTIMUM voorstellen.

Over de spreker

Greet Diels is afgestudeerd als dierenarts aan de Ugent in 2006. Vanaf 2015 volgde ze een 2-jarige opleiding voor Cat Coach bij Felinova. Bijkomend volgde ze een 2-jarig postgraduaat in Companion Animal Behaviour and Welfare bij Odisee Hoge School.

Talk2Pets vormt de koepel voor haar diergedragspraktijk die gevestigd is binnen de praktijk van Dierenartsen Kim en Greet. Greet runt deze gezelschapsdierenpraktijk te Humbeek samen met haar echtgenoot Kim Broes. Ze zijn sinds 2018 een geaccrediteerde Cat Friendly Clinic. De praktijk focust zich naast de preventie van gedragsproblemen, ook op het bieden van een oplossing voor bestaande problemen.

Praktische info 

Datum: 1 december 2020
Locatie: Waar jij bent (via zoom)
Ontvangst: om 19u
Einduur: voorzien om 21u
Deelnemen: Inschrijven via het formulier hieronder

Nadat je hebt ingeschreven zal je een bevestiging krijgen op de pagina. Een aantal dagen voor de bijscholing krijg je de zoom-link. Dit webinar zal niet worden opgenomen.

Ben je erbij?