Bijscholing: Gedragsproblemen - mentaal of (fy)ziek? Praktische handvaten voor wanneer de grenzen vervagen

Honden die worden aangeboden met klachten zoals pica, nachtelijk vocaliseren, niet alleen kunnen zijn of grommen bij aanraking. Het lijken pure gedragsklachten, zeker als er op klinisch onderzoek geen pijn uit te lokken is.

Of bijvoorbeeld katten die worden aangeboden met nachtelijke onrust, in de zetel plassen of in hun eigen staart bijten.
Is dit dan sociale stress, verveling of te weinig verrijking?

Deze cases kunnen een valkuil zijn. Onderzoek toont aan dat een aantal van deze cases verband houden met een medische aandoening die zich uit in gedragsklachten.

In deze online lezing geeft Tiny De Keuster, European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine, een leidraad voor de (h)erkenning van chronische pijn en richt zich daarna op praktijkcases, geïllustreerd met video’s en behandelplannen.

Over de spreker

Tiny De Keuster, EBVS ® European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine

Tiny De Keuster studeerde af in 1982 aan UGent en startte een gezelschapsdierenpraktijk in Lovendegem. Sinds 1998 is Tiny werkzaam in de preventie van bijtongevallen met honden en maakte deel uit van een onderzoeksteam aan de Vrije Uni. In 2004 startte Tiny het Blauwe Hond project, een preventie project bedoeld om gezinnen met jonge kinderen veiliger te leren omgaan met hun hond. In 2005 werd Tiny aanvaard als Diplomate van de European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (ECAWBM)

Daarnaast is Tiny medeauteur van boeken zoals de BSAVA Manual van Canine and Feline Behavioural Medicine, de Encyclopedia of Applied Animal Behaviour and Welfare , BSAVA Manual of Canine Practice, alsook auteur en medeauteur van wetenschappelijke artikels en spreker op internationale congressen. Biblio: https://biblio.ugent.be/person/802001157972

In 2017 ontving Tiny de WSAVA One Health Award en in 2019 kreeg Tiny als eerste Belg de prestigieuze Suffrage Science Award van de British Medical Society.

Daarnaast geeft Tiny interviews op Radio bv. Op Radio 1 en werkt ze mee aan initiatieven mbt wetenschapspromotie zoals Universiteit van Vlaanderen en I-Brain, of schrijft ze opiniestukken over actuele thema’s bv Elektronische schokbanden voor honden.

In februari 2021 publiceerde Tiny haar boek Wat is er aan de hond?

Bovendien is Tiny ook lid van de VDG (Vereniging voor diergedragsprofessionals).

Praktische info 

Datum: 19 april 2022

Locatie: Waar jij bent (via zoom)
Ontvangst: om 19u
Einduur: voorzien om 22u
Deelnemen: Betaling uitvoeren via de links hieronder of overschrijving + Inschrijven (verplicht) via het formulier hieronder

Voor deze opleiding zijn 3,5 BP’s toegekend door de orde der dierenartsen.

VDG leden: 34 euro (klik hier om dit bedrag over te maken, vermeld de naam waarmee je inschrijft)
APDT-BENE leden: 47 euro (klik hier om dit bedrag over te maken, vermeld de naam waarmee je inschrijft)
Niet-lid: 57 euro (klik hier om dit bedrag over te maken, vermeld de naam waarmee je inschrijft)

Je kan het bedrag ook overschrijven op BE73 9731 1310 4660. Vermeld de naam waarmee je inschrijft in de mededeling.

Nadat je hebt ingeschreven zal je een bevestiging krijgen op de pagina. De dag van de bijscholing krijg je de zoom-link. De opname van dit webinar blijft 14 dagen ter beschikking.

Inschrijven kan tot en met 18 april 2022

Inschrijvingen zijn gesloten